Och nu är det jul igen…

Det börjar sakta men säkert leda upp till presidentval i USA. Och till skillnad från den totala okunskap som Sveriges journalistkår besitter angående Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Kina, och Ryssland när det gäller allt annat än de grundaste, Wikipedia-inspirierande analyserna… ja, till skillnad från det så tävlar man nu i att gå om varandra i att gotta sig i varje liten amerikansk detalj. Det är julhandel så det visslar om det, på ett språk journalisterna (vagt) behärskar. Nu ska här frossas i detaljer! Detta lite småbarnsliga beteende hade varit löjligt men i alla fall harmlöst om det inte hade varit för den sanslösa grad vänstervridning journalisterna dränker sina artiklar i. Antingen är det socialdemokraten Martin Gelin som är ute och flaxar om någon galenskap han hittat i numera krisande vänstersajten Huffington Post, eller så är det Britt-Marie Mattson som dansar med fakta i GP som en hamnarbetare på baletten.

SvD får inget bra betyg heller, förvånansvärt. Av någon outgrundlig anledning har Sveriges mest borgerliga tidning valt att anställa två av de mest vänstervridna utrikesjournalisterna. Först Gelin under flera år med sin USA-blogg, som äntligen slutade (med en sista länk till vänsterpartisten Progressiva USA) när han skulle hjälpa socialdemokraterna med deras kampanj. Vad var det för tomte som anställde en blodröd sosse att täcka världens största kapitalistiska land? Kvar är trotjänaren Karin Henriksson vars faktamissar och vinklingar då och då nämnts medan jag var aktiv med bloggen. Gör en sökning.

Senast gör Henriksson ett försök till karaktärsmord på Michelle Bachmann för att hon kallade Putins totalitära Ryssland för Sovjet. Och för att hon sa fel angående Elvis. Megaskandal eller journalistiskt lågvattenmärke? Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra, skrev Liza Marklund. Så mycket värre då med de som gör det till sitt jobb att riva ner starka borgerliga kvinnor. Ska vi gissa att hon gjorde samma sak mot Margaret Thatcher när hon kom?

Det patetiska är hur förutsägbart det är att sossar anställda av borgerliga svenska tidningar bedriver opinionsbildning istället för att rapportera fakta. Jag hade faktiskt ett vad med en vän om ett par öl angående hur lång tid det skulle ta för vänstern att börja gå till rabiat massangrepp mot Michelle Bachmann om hon började klättra sig fram i opinionen. Det dröjde ett par dagar!

Karin Henriksson är i gott sällskap när det gäller personangrepp, för övrigt. Skräckikonen Eli Roth, känd för sina tortyrporrfilmer a la Hostel, skrev på sitt Twitterkonto “I know it’s a bit early, but where can I find a ‘Michelle Suckmyc*ckman in 2012’ bumper sticker?”. Henriksson har allierade när hon börjar hetsjakten. Och jag kan garantera att det kommer bli mycket, mycket värre när drevet mot borgerligheten i USA kommer igång på Sveriges utrikesredaktioner och i vänstertidningar i västvärlden. Ska vi sätta hundra tusen kronor på det? Sätter någon emot?

Och som sista liten godbit borde det påpekas att dubbelmoral inte betyder “dubbelt så mycket moral”. Utav dussintals och dussintals tabbar, misstag, och helt felaktiga grodor Obama slängt ur sig har inte en enda rapporterats av Henriksson. Se nedan för ett fint litet exempel på idioti som en mellanstadieelev skulle klarat bättre. Kan ni tänka er hysterin att sprida det om Bachmann eller valfri republikan sagt det?

Advertisements

~ by Escaping Perdition on August 19, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s