Vänsterns flörtande med extremism

Karin Henriksson verkar skriva för fel tidning. Antingen är hon ute och babblar om Global Warming (oj vad tyst det blivit där!), om hur ‘orättvis’ kapitalism är, eller hur hemsk valfri konservativ grupp eller regering är. Dagens illgärning är att attackera, igen, de som tycker det är osmakligt att bygga en moské vid Ground Zero. Inga vettiga argument ges, snarare påhopp.

Men vad Karin Henriksson är för dåligt påläst för att förstå är följande:

1. Andra religioner visar hänsyn. När judiska grupper protesterade mot ett katolskt kloster nära Auschwitz  flyttade påven på det. Det ansågs som stötande, även om Hitler var raka motsatsen till kristen. Fakta. Varför kan man ej visa samma hänsyn vid Ground Zero?

2. Byggnaden som ska husera moskén är inom 200 meter från WTC. Dessutom träffades den av splitter och delar av planet. Den är därmed också Ground Zero. Fakta.

3. Islam har en lång tradition av att bygga monument vid platser där man segrat mot kaffirer. Och Kordoba är ökänt som platsen där man intog en kristen spansk stad, raserade alla kyrkor utom en katedral, och sedan “köpte” loss den för att bygga om den till en moské. Inte direkt ett bra namn för tolerans.

Jag hade kunnat gå vidare med att de som står bakom är kända för hyllning av Sharia och kommentarer om att USA var ansvarigt för elfte september, men jag tror vi alla vet hur detta fungerar. En person på vänsterkanten hatar USA, och främst borgerligheten i USA, och allierar sig därmed med vem som än spottar på dem. I detta fall Islam. Att Karin Henriksson här får glatt sällskap av diverse kommunistbloggar är en överraskning för ingen. Men man kan fråga sig om hon är glad för dessa “allierade”, eller om hon kanske inte borde tänka om var hon själv står?

Lite alternativ läsning:

Bias i vänstermedia i USA

Borgerligt amerikanskt perspektiv på det hela

Advertisements

~ by Escaping Perdition on August 26, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s