Vad får Cordelia Edvardson att sörja?

Cordelia Edvardson, likt hela svenska vänstern, gråter när ett pack kommunister och islamister blev angripna av Israel när de skulle smuggla in vapen till terroristerna i Gaza. På stan delas det ut flygblad och demonstrationer planeras. Därför undrar jag följande:

 1. Vad sa Edvardson 1999 då en egyptisk islamist mördade 217 människor på Flight 990? Förnekade hon muslimsk inblandning som Egypten gjort?
 2. Vad sa Edvardson 9/11 då muslimer mördade 2976 människor? Hurrade hon på gatorna som palestinierna gjorde?
 3. Vad sa Edvardson när en muslim mördade 13 av sina vapenbröder på Fort Hood? Förnekade hon att det var Islam som var skälet, som NY Times försökte, trots alla bevis?
 4. Vad se Edvardson när muslimer mördade 56 och skadade 700 i London 7/7? Gör hon som övriga vänstern och skyller dem på en komplott av MI5?
 5. Vad sa Edvardson när muslimer mördade 191 och skadade över 2000 i Madrid 11 mars? Tyckte hon då, likt muslimer och socialister, att bördan låg på kristna att vara mer toleranta?
 6. Vad sa Edvardson när muslimer mördade 175 personer i Mumbay 26 november? Fick indierna skylla sig själva? Var hon, likt resten av svenska vänstern, sittande hemma på rumpan istället för att vara ute och demonstrera till Indiens stöd?
 7. Vad sa Edvardson när muslimer mördade 98 i Lahore, Pakistan och 20 i Mogadishu förra månaden? Knäpptyst av okunskap eller likgiltighet?
 8. Vad sa Edvardson under de 15367 bombningarna mot civila muslimer gjort sedan elfte september?
 9. Vad säger Edvardson när liberaliserade kvinnor luras till mellanöstern av sina muslimska familjer för att våldtas och tvångsgiftas? Tystnad igen?
 10. Vad sa Edvardson när en kvinna i Saudiarabien döms till 200 piskrapp för att ha blivit våldtagen? Kapitalismens fel? USA:s? Israels?

Vi vet alla sanningen här. När muslimer mördar, terroriserar, bombar och våldtar, då är det VÅRT fel. Då ska VI ta på oss skulden, VI ska söka dialog, och VI ska vara så otroligt “tydliga” med att förklara att det är minsann bara en liten minoritet som är dumma. Det är VÅRT ansvar, uppenbarligen, att visa hur snälla de som mördar, hatar, och skadar oss är. Som en misshandlad hustru försvarar vi maken som slår oss när polisen knackar på dörren, och vi står blodiga och blåslagna i farstun, av rädsla eller dumhet.

Men när Israel försvarar sig, ja då ska det demonstreras. Då ska det gamla judehatet lyftas fram och frossas i. Amnesty och Kommunistpartiet vällar ut på gatan arm i arm, och Israeliska flaggor ska brännas. För alla vet att Israel inte bombar dig om du skriver hat mot dem i Aftonbladet. Det gör islamisterna.

Jag har en motfråga till dig, Cordelia Edvardson. Du säger att “blodet från de döda aktivisterna kan inte tvättas bort.” Då undrar jag, kort och gott, vilket medel du och de dina använt för att magiskt tvätta bort blodet från Islam? Krokodiltårar? Rödfärg? Eller är du bara färgblind?

//EDIT// Tur att det i alla falls finns någon med lite moral kvar i landet. Läste precis att Niklas Wykman sagt sanningen: dessa kommunister och islamister är bara “nyttiga idioter”. Och som om han citerat min blogg sa han likaså att “Ship to Gaza har inget med välgörenhet att göra. Det är en ideologisk kamp där liv är underordnat idéer. Äckligt utnyttjande av Gazaborna.” Helt rätt.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on May 31, 2010.

5 Responses to “Vad får Cordelia Edvardson att sörja?”

 1. Skulle vara intressant om man bytte ut alla “muslimer i texten mot “judar”.

  • Alltid kul när nassarna visar sina trynen.

   Du hade möjligtvis haft en poäng om det inte vore för just det faktum att det finns en enda gemensam faktor när det gäller självmordsbombningar. Islam.

   Det är bara att kika längsmed religionens gränser. Där har du så gott som varje konflikt som existerar idag. Eller är det möjligtvis så att Kristna, judar, hinduer, buddhister, sikher, och alla andra är i en gemensam konspiration mot dessa stackars Islamistiska offer? På samma sätt som Frankrike, Danmark, Norge och Polen var i ond allians mot stackars Nazityskland?

 2. Jag är inte vänster. Men jag är flyförbannad över det som hänt. Och det borde varje person som värnar om rättsprinciper vara efter att de hört att bordandet av skeppen med största sannolikhet skedde på internationellt vatten. Israel har inte rätt att olovligt borda och kapa fartyg på detta sätt. Det kommer du inte ifrån hur mycket du än försöker relativisera händelsen genom att nämna andra hemska förbrytelser som skett i världen. Men gräv där du står – har Israel rätt att bryta mot internationell rätt? Svara på det bara.

  • Ett kort svar, då: Nej. Givetvis har inte Israel rätt att bryta mot de avtal man ingått i.

   Det som gör mig rent ut sagt vansinnig är hur man särbehandlar Israels brott och ignorerar Islams. När Israel dödar ett tiotal personer (som dessutom provocerade med knivar och påkar, som en bonus) så rusar tusentals människor ut på gatan för att demonstrera. I tidningarna står det om blod som aldrig kan tvättas bort. Hatet väller fram, rent och hett.

   Men när Islam agerar? Då ska vi knipa käft. Ingen går ut på gatan. Ingen demonstrerar. Ledarartiklar och journalister och intellektuella tävlar om att säga “det är inte Islam, det är enskilda individer!” Eller när socialisten Robert Mugabes män våldtar och mördare vita bönder för att ta deras mark i Zimbabwe? När kommunisterna i Nordkorea sänker skepp? Då är det helt satans knäpptyst här hemma. Så vad är det som gör att folk blir så satans arga när Israeler dödar lite islamister eller kommunister? Är det för att det är judar inblandade? Eller för att USA stöder Israel?

   Jag har nästan noll koll på Israel och Palestina. Konflikten är ointressant för mig, jag känner ingen därifrån. I jämförelse med Kongo eller Sudan är varken antalet döda eller lidandet nämnvärt. Och unikt är det inte, då Islam är i krig på ALLA sina gränser, från västra Kina i öst till Sudan och Nigeria i sydväst eller Indonesien och Filippinerna i sydost eller södra Ryssland i norr.

   Det enda jag ser är en enorm mängd rent hat från vänstern, och jag kan absolut inte förstå det. Det enda jag kan förstå är att detta fall, denna konfliktzon särbehandlas, och det gör mig, som du säger, flyförbannad.

   Vore tacksam för en förklaring!

 3. Yes! Tack!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s