Lokko leker rasist

I en förvånande krönika skriver Andres Lokko att brittisk imperialism är ansvarigt för att homosexuella har det svårt i Malawi. Detta på grund av att lagen som används mot de homosexuella en gång stiftades under tiden som britterna styrde landet i fråga. Påståendet i sig är absurt, men värst av allt är den grova, nedlåtande rasism som Lokko gör sig skyldig till. Genom att påstå att uråldriga brittiska lagar är skulden, så blir den ofrånkomliga slutsatsen att:

1. Skälet att Britternas imperialism var dåligt var för att de inte hade samma värderingar för hundra år sedan som vi har idag. Barnsligt och obildat.

och

2. Detta är hemskt, eftersom afrikaner är oförmögna att själva uppdatera och förändra sina lagar. Ren och skär rasism.

Vad är det Lokko vill komma fram till, egentligen? Det verkar som om han vill ta sig an en ny “white man’s burden” där västerländsk socialliberalism ska tvingas på de stackars okunniga afrikanerna. Det är egentligen skrämmande att ens behöva bemöta det hela, men med all sannolikhet finns det människor i Sverige för obildade eller inskränkta för att ta Lokkos illa dolda vänsterpaternalism med annat än en nypa salt. Därför måste det sägas klart och tydligt att ja, imperialismen hade många negativa sidor, och ett par goda. För riktig terror se bara på Belgiens behandling av Kongo. Trots detta kan man inte omyndigförklara ett helt folk och en hel nation på grund av händelser i det förgångna. Estland har inte gulager trots att Sovjet styrde dem i årtionden. Och Saudiarabien behövde ingen västerländsk “herre” för att lära sig hata kvinnor. Malawi är ansvarigt för Malawi.

Lokko borde tänka till, och tänka om. Ska man leka intellektuell så borde man i alla fall försöka klämma lite färskvara ur sitt eventuella intellekt.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on May 26, 2010.

3 Responses to “Lokko leker rasist”

  1. Det är inget mindre än djupt upprörande att en jubelåsna som Lokko får sprida dylik dynga i SvD. Vad åsnan svamlar om är inget annat än ett paradexempel på s.k. “White guilt”, ett fenomen som kulturrelativister använder för att rasera de sista spillrorna av Västländerna. Lokko är de facto en rasist när man befrundar vad han skrivit, men han kommer undan med det då han attackerar “vita”. Hade han skrivit en liknande text om hur puckade malawierna är som inte ändrar på gamla skitlagar så hade han fått PK-etablissemanget på sig på nolltid, men nu kommer ingen att reagera. Vårt samhälle är helt depraverat!

    • Instämmer. Pratade precis med frun om att värderelativism är källan till all ondska här i världen. Alla gånger det gått åt helvete så är det en ideologi eller filosofi som säger att vi ska döma folk olika beroende på vilket “kollektiv” de sorterats in i. “Åh nej, han är ju fattig, han kan ej ta ansvar för sina handlingar.” “Oh, han är rik, han ska betala mer för han är ett as.” “Oj, han tillhör folkgrupp X, därför kan han ej ansvara för sig själv.”

      Fy f*n.

  2. Det är tråkigt att vänstern fortfarande drar till med denna gamla skåpmat som jag trodde att man slutade med på 90-talet. Dvs att den vita västerländska imperialismen är roten till all mänsklighetens elände vi ser idag år 2010.

    Popvänstern har knappast gjort sig kända för sitt nytänkande. Lokko borde fundera över sina teser när han barhänger runt Stureplan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s