Visst har någon knutit ihop Vietnam, -68 och så vidare!

Johan Croneman, DN:s kanske inte helt ideologiskt neutrale TV-tyckare, har nu efterfrågat ett program som knyter ihop rörelserna som protesterade mot Vietnam, fick ett pack vänsterstudenter att demonstrera för kommunism i Europa, samt diverse antiamerikanska freds- och miljörörelser.

Men Johan, frukta ej! Det har redan gjorts en film om exakt det här år 1985. Se nedan:

Vem är då denne individ? Yuri Bezmenov var en KGB-agent som till slut tappade tilltron till Sovjetunionens maktmissbruk. Han pratar om hur KGB via så kallade active measures lyckades få nästan en hel generation att vända sig mot sitt eget land och acceptera mycket av grundsynen inom Marxism-Leninism.

Ännu roligare, utöver att han påpekar att KGB bara spenderade 15% av sin budget på spionverksamhet och resten på active measures och manipulerande av kultur, utbildning och media? Bezmenov  säger att Active Measures och “Demoralization” har fungerat så väl att numera hjärntvättar de hjärntvättade nya personer på egen hand, utan hjälp av KGB eller kommunistsympatisörer, fungerande långt över Yuri Andropovs mest optimistiska prognoser.

Man kan peka på enkla fakta rakt ur KGB:s arkiv om att Sovjetunionen spenderade miljarder  på att skapa och stötta Vietnam-rörelsen, delar av miljörörelsen, samt studentorganisationer, men inte kommer det bita på de redan hjärntvättade. A “hugely succesful campaign well worth the cost”, säger en annan avhoppad KGB-agent, Stanislav Lunev.

Så varsågod, Johan. Här har du vad som knyter ihop virrpannorna på vänsterkanten, från Palme till Sahlin, från Lars Werner till Lars Ohly, och från Jan Myrdal till Göran Greider.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on May 20, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s