En människa som aldrig borde släppas ut igen

Jag läser med bestörtning om en man som hällt bensin över sin exsambo och tänt på. Efter flera minuters horribelt lidande avlider kvinnan. Dottern ser mamman liggande brinnande på gräsmattan hemma. Detta har föranletts av flera års terror, hot, och rädsla. Rättvisan gjorde ingenting, givetvis. Så nu är kvinnan tortyrmördad och dottern utan en mor.

Detta anser den svenska rättvisan vara värd 12 års fängelse. “Nej, 18 år, det står ju i tidningen!” kontrar straffliberaler, men faktum är att man i Sverige per automatik kan dra av minst en tredjedel av strafftiden. Är då 12 års fängelse tillräckligt? Tycker någon det?

Ja, faktiskt. För ett tag sedan skrev jag mycket kortfattat om hur det daltas i Sverige, hur alla journalister med blodröda sympatier frågar “hur mår din klient?” och får svaret “inte bra”. Svaren jag fick var, med flera censurerade kommentarer, att fy vad jag hade fel. Det är minsann synd om folk, och vi borde följa Norges exempel med lyxfängelser och rehabilitering. “Vi måste ta hand om dessa stackars offer!”

En ansenlig del av Sveriges befolkning har dessa extrema, obildade, inhumana, och rent ut sagt livsfarliga åsikter. Det är på grund av dessa människor och de värderingar de hyser som mördaren tilläts terrorisera och sedan mörda sin fru. Det är på grund av dem han efter ett decennium kommer vara ute med nytt namn, ny utbildning, och massa bidrag. Det är på grund av dem som varje brottsling ges chans, efter chans, efter chans. Säg mig, hur många gånger ska någon få dömas för våldsbrott innan det räcker, innan det är RIKTIG livstid som gäller?

Svaret är att det inte finns ett sluttal. Det kommer aldrig slutas daltas med och ges fler chanser till våldsbrottslingar så länge vi tillåter en socialliberal agenda dominera vårt rättssystem. Och offren? Ja, vem bryr sig om dem i rehabiliteringens röda land?

Advertisements

~ by Escaping Perdition on May 17, 2010.

7 Responses to “En människa som aldrig borde släppas ut igen”

 1. Lås in och släng bort nyckeln. Eller varför inte testa att göra honom fredlös.

  I annat fall så känns det som att rättsfrågan är ganska enkel om man kollar på statistiken. Många begår något brott, hamnar i domstol döms, skärper sig och ordnar upp sitt liv: dagens system (eller ännu bättre Norges) fungerar ypperligt. Men vissa begår brott efter brott efter brott, de har gjort det till sin livsstil och har inga planer på att ändra sig.

  Ge brottslingar _en_ chans. Dalta med dem första gången, ge dem vård och rehabilitering, lägg ner tid och pengar, få in dem på den rätta vägen. Andra gången ska de bara bort från gatorna, så länge, säkert och billigt som möjligt.

  • Det tycker jag låter som en både förnuftig och human kompromiss. Man ger en chans och stöd, och sedan får det räcka.

 2. Svagsinthet/dumhet är en folksjukdom energiskt spridd o vidmakthållen av våra kära journalister (det finns undantag även bland dem – tack o lov).

 3. Fy fan…

 4. Jag köper resonemanget med chans till förbättring om det gäller brottslighet så som t ex inbrott eller kanske drogbrott. Men menar ni på allvar att ni tycker att man ska få “en chans” att tortyrmörda någon?

  • Instämmer. Tanken att det finns brott som är så vidriga att de som begår dem ej förtjänar en chans till är främmande för många straffliberaler i landet. Det är bra att folk äntligen börjar säga emot!

 5. Sälj honom till BP, de har väl ett stort behov av folk som ska göra oljesanering de nästkommande åren… Och ge cashen man får för hohom till den stackars kvinnans anhöriga!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s