Media följer efter..

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om den falska upprördheten kring videon där amerikanska soldater skjuter mot vad de tror är beväpnade terrorister. Som jag påpekade där älskar vänstern att hyckla sig fram till falsk upprördhet över västs felsteg samtidigt som man ignorerar verkliga tragedier där ute. Egentligen är deras agerande den värsta typen av rå rasism, då man ställer omöjliga krav på västländer samtidigt som man rycker på axlarna inför bestialiska övergrepp i tredje världen med den tysta kommentaren “de gör ju sådant”.

Därför är det dubbelt tacksamt att en journalist på DN nu vågar ta itu med i alla fall några av övergreppen som sker. Bland de värsta är de i Kongo, som nu äntligen tas upp. Kvinnor våldtas, stympas, torteras. Som jag skrev i mitt förra inlägg tvingas fäder våldta sina döttrar under pistolhot.

Det är frustrerande att vandra runt i Sverige och höra vänsterns eviga, politiskt korrekta tjat om förståelse, rehabilitering, och bistånd när man ser hur illa det är ställt i världen. Än värre när det oftast är vänstern själva som ställt till det genom sin biståndspolitik. Det är ju väldigt enkelt: ju mer du kör ditt land i botten, ju mer pengar får du. Och det bästa sättet att köra landet i botten är via en socialistisk diktatur, vilket i sig genererar massa pengar från socialdemokratiska regeringar i väst, a la Zimbabwe. Och när landet väl är totalt brutet, ja, då behövs det än mer stöd att bygga upp igen. Och Amnesty kan slänga ur sig en populistisk men idiotisk önskan om att tygla alla “onda” företag.

Inte är det svårt att förstå, heller, med lite grundläggande kunskaper i nationalekonomi. Grunden i ett lands industriella utveckling är jordbruk och textilindustri, då dessa produkter kan skapas relativt billigt, hjälper den inhemska marknaden, och kan sedan exporteras. Vad skickar EU ner i oändliga mängder via bistånd? Gratis mat, gratis kläder. Och vem kan tävla mot gratis? Ingen. Plötsligt är bönder arbetslösa, bondgårdar förfallna, och fabriker mer öde än textilmuseet i Borås en söndagskväll. Och de enda försörjningsmöjligheterna kommer från krig om biståndsresurserna.

Gör om, gör fel; gör om, gör fel. I femtio blodröda år. Vem vet, om femtio år kanske vi äntligen kan lägga ner Sida så tredje världen får en ärlig chans?

Advertisements

~ by Escaping Perdition on April 16, 2010.

One Response to “Media följer efter..”

  1. Vad skönt att det åtminstone finns en till som inser att bara dumpa en påse pengar i ett U-land är det mest kontraproduktiva man kan göra. Att skapa en fungerande infrastruktur och en rättsstat, som håller korruptionen nere, så att dom kan skapa egen produktion är något man kanske borde se över ist. Jag tycker att en bättre användning av dessa pengar vore t ex att finansiera väpnad trupp som under en begränsad tid kan hålla ordning så dom får lite andrum att bygga upp sitt land.
    Mycket läsvärd blogg, keep up the good work!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s