Rätt att Euro-opinionen vänder

Vissa anser att det är att vända kappan efter vinden att byta åsikt i politiska frågor. Det tycker inte jag. Snarare visar det på mod att våga erkänna att man har haft fel, eller kort och gott att man är bildad nog att hålla sig uppdaterad i en föränderlig värld. Ideologi är en bra kompass, men i slutändan är det viktigast att fatta pragmatiska beslut. Trots allt, har inte alla katastrofer i världen skett när ideologi fått stå över verklighet?

Därför är det ett sundhetstecken att opinionen vänt mot euron. Tanken att skapa en gemensam marknad med gemensam valuta för att underlätta resor, handel, och samarbete var det inget fel på. Men genomförandet, samt stora ekonomiska och kulturella skillnader, gjorde det för svårt. Det är bara att titta på Grekland och dess havererade ekonomi, samt euro-zonens stagnerade nolltillväxt de senaste åren för att se det.

Heder till de som vågar byta åsikt när verkligheten ändras. Om vi nu bara kunde få folk att göra samma sak med rättspolitiken så daltandet slutar, så vore jag överlycklig.

Trevlig helg!

Advertisements

~ by Escaping Perdition on April 9, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s