Länken mellan Bjästa och Quick

Thomas Quick är en seriemördare. Bevisligen. Trots detta spenderas det tiotals miljoner på att få honom frikänd. Media, aktivister, försvarsadvokater och diverse annat straffliberalt pack gör allt för att spy galla om en åklagare för en av de sju rättegångarna. Offren är glömda, vittnen är lögnare, experter okunniga. Det enda viktiga är att hitta varje litet tekniskt misstag i någon av sju rättegångar, börja om, och pressa ut Quick i det fria. Man känner igen taktiken från tidigare fall, som när dömda mördaren Joy Rahman fick 7 miljoner i skadestånd och frihet trots överväldigande bevis, men en enorm kampanj i media. Sedan åtalas han för mord igen i sitt hemland.

Är det då någon förvåning att en situation som Bjästa kunde uppstå, och kommer fortsätta uppstå? Bjästa gjorde bara vad media uppmuntrar till! En brottsling ska det gullas med och han ska till varje pris vårdas, omhändertas, rehabiliteras. Eller som mamman, brodern, och massa andra vänner tyckte: han var aldrig skyldig, trots erkännande!

Vi vet alla vad det ledde till. Mer våld. Ett helvete för offren och deras anhöriga. Och snart sker samma sak med Quick, fast på nationell nivå. Skamligt!

Advertisements

~ by Escaping Perdition on April 8, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s