Klart folk dör i krig

Vänstern är överlycklig. Äntligen har man hittat en video där de ONDA amerikanerna MÖRDAR civila helt utan provokation. “Hah hah hah, där satte vi dit de imperialistiska jänkarna” kluckar socialisterna, och gnuggar händerna. Vidrigt.

Tre saker angående videon, som ni kan hitta HÄR.

1. Det är rent ut sagt sjukt att använda ett allvarligt misstag som politisk propaganda.

2. Det ser genuint ut som om offren traskar runt med vapen. Jag VET att de inte gör det, men när jag ser filmen är det minst sagt oklart. Självklart gör man i en krigszon den säkra bedömningen. Ska man i helikoptern vänta tills efter man blivit beskjuten, må tro?

3. USA dödar en handful civila genom tragiska missöden. Detta försöker vänstern använda för att jämställa den sista, bästa försvararen av godhet på jorden med vidriga diktaturer som mördar folk medvetet och utan ett uns av samvetskval.

Gott folk, vänstern är historielösa. Under andra världskriget tog japaner ut kineser i kylan och hällde vatten över kroppsdelar för att låta dem frysa. Sedan amputerade de dem bit för bit. Efter ett par dagar var såväl armar som ben borta, och då användes resterna för biokemiska experiment. Under krigen i forna Jugoslavien massakrerades hundratusentals civila, och våldtäkt var ett vapen. I Kongo idag tvingas pappor våldta sina döttrar eller barn sina mödrar innan de avrättas av lokal milis, medan FN-trupper gör näst intill likadant. I Zimbabwe gruppvåldtas mödrar framför sin barn eftersom de ej stöder socialisten Mugabe. I Saddams Irak torterades folk, minoriteter gasades, och fotbollsspelare blev misshandlade om de spelade dåligt. I Afghanistan idag slängs syra i ansiktet på flickor som vill gå i skola och våldtäkt på sin fru har blivit en explicit laglig rätt. I Irak ger man förståndshandikappade kvinnor självmordsbälten och sedan skickar dem för att köpa godis, bara för att sedan detonera bombladdningen. I Pakistan SÅGAR man huvudet av sina krigsfångar. I Sudan utrotar man systematiskt hela den kristna minoriteten med våldtäkter och statligt sanktionerat folkmord.

Om allt detta kniper vänstern käft. Men ett misstag av USA? Ja, självklart måste man då välla ut som en hord kackerlackor på stan för att klistra sönder varje offentlig yta med mer propagandaaffischer. Ondska är färgat rött. Vänsterns försvar, att USA är en demokrati som måste hållas till en “högre standard” är en rasistisk, elitistisk bluff som knappast hjälper ett enda offer i tredje världens diktaturer. Det finns rätt, och det finns fel, och samma standard borde gälla för alla. Då plötsligt vägar ett tragiskt misstag i krig inte särskilt tungt, eller hur?

Advertisements

~ by Escaping Perdition on April 8, 2010.

5 Responses to “Klart folk dör i krig”

 1. Samma standard ska givetvis gälla för alla. Men man förväntar sig olika saker av en diktatur och en demokrati. Däri ligger förmodligen en del av upprördheten, även om samma upprördhet givetvis är berättigad även ifråga om andra länders hemskheter. Men som krydda kommer givetvis att kommentarerna som militärerna gör i filmen är rent avskyvärda. Önskan om att få skjuta den skadade, krypande mannen på marken som den ena militären yttrar är givetvis inget annat än empatilös blodtörstighet. Det var givetvis också japanernas behandling av kineserna mm. Men det är inte dem som är fångade på film i detta fall.

  • Jag håller med till fullo om att flera av kommentarerna är grovt osmakliga, ingen tvekan om saken. Samtidigt tror jag att man förväntar sig för mycket av soldaterna om man ber dem uttala sig korrekt och respektfullt i en potentiellt livsfarlig, känslosam situation. Jag vet att jag själv slängt ut mig saker om folk i stundens hetta som jag ångrar sedan.

   Du skriver att “man förväntar sig olika saker av en diktatur och en demokrati”. Det är ju givetvis sant, men hintar också åt den rasism och elitism jag pratar om som genomsyrar diskursen. Media och de flets bloggar förväntar sig krigsbrott och våldtäktsläger och övergrepp i dessa länder, och låter dem därför passera förbi utan åtgärd eller protest.

 2. har sett hela videon
  i den såg jag 2 st öppet bärande AK47 kan iof tolkas som livvakter/ säkerhetspersonal.
  MEN 1 person står och förbereder sig i korsningen strax innan bekämpningen med (svårt att exakt avgöra) antingen en RPG27 alt RPG29, vilka är ryska relativt moderna pansarvärnsvapen som har effektivare granat än svenskarnas carlgustav (carlgustav 84mm RPG 27//29 105mm med en dualwarhead).uppenbart förbereder dom ett eldöverfall mot den annalkande fordonskolonnen,vilket inträffade för en föregående patrul på samma plats endast några timmar tidigare.
  att sedan en journalist med sin chaufför från reuters är där och blandar sig med gruppen ställer en del frågor.
  jobbade fotografen för reuters eller extraknäckte han med att fota/filma attacker mot usa för motståndsmännens rekryterings filmer??
  skulle vilja se vad som finns i hans kamera..
  sedan kan mna ju fråga sig vad fadern gör när han i en VÄLKÄND stridsszon kör fram till en plats som nyligen beskjutits med sina barn i bilen…

  • Riktigt bra kommentarer. Det har ju visat sig i efterhand att ett antal lokalt anställda för internationella nyhetsbyråer starkt sympatiserat med en eller annan extrem organisation, och arbetat i det dolda för dem. Därav bland annat de många “insider” attentaten mot tjänstemän och poliser under krigets gång.

   Jag är ingen expert på vapen, så jag ska inte yttra mig om detaljer, men som lekman när jag såg vad individerna gick runt med så ser det absolut ut som vapen. Särskilt så i en krigszon.

 3. Håller med om stora delar av det du skriver. Civilister dör tyvärr i krig, och att bli upprörd över detta först för att man råkar se en film som dokumenterar när ena sidan i en konflikt gör ett misstag vittnar om en skrämmande naivitet. MEN… det finns EN sak i den här filmen som inte kan ursäktas, och det är att beskjuta obeväpnade civilister som kommer till platsen för att hjälpa skadade. Vad är nästa steg, att bomba sjukhus?? Det finns vissa som frågar sig vilken slags förälder som kör till ett område som precis beskjutits när han har barn i bilen… men vilken slags människa hade han å andra sidan varit om han bara kört vidare när medmänniskor ligger på marken och förblöder?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s