Så kallade “experter” leker fascism

Det finns ett märkligt ord i svenska språket vid namn “opinionsbildning”. Det innebär att diverse politiker och tyckare använder dina pengar för att övertala dig att ändra åsikt för “ditt eget bästa”, för du är dummare än politikerna (enligt dem). Djupt omoraliskt, och väldigt korkat. Skatt ska inte anställa hundratusentals vars enda jobb det är att säga till dig hur du ska leva ditt liv, som idag är fallet. Det senaste exemplet på galenskapen är hur ett gäng så kallade hälsoexperter vill att skatten på godis ska höjas, och att man sedan ska använda de pengarna för att säga till folk hur de ska leva sina liv. Fascism, kort och gott, och experterna kommer leva gott som konsulter på de pengarna.

Det finns tre problem med det här tänket:

  1. Det är djupt omoraliskt att tvinga till sig pengar och sedan använda dem för egen propaganda.
  2. Staten brukar sällan vara lösningen, snarare problemet. Har Systembolaget stoppat alkoholism? Inte en chans.
  3. Bara för att några har gjort bort sig själva innebär inte att vi ALLA ska straffas. Om det kostar sjukvården extra, beskatta feta extra för förmånen att nyttja den. Det är samma idioti som FRA, där vi alla ska spioneras på bara för att ett fåtal begår brott.

Och just det, en sista sak: Det finns inget mer klyschigt och löjligt argument än “för barnens skull“. Det är väl svenska offentliga sektorns variant på när någon sliskig tv-predikant ser besvärad ut och frågar dig “What would Jesus do?” samtidigt som betalnummret poppar upp på skärmen.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on April 1, 2010.

One Response to “Så kallade “experter” leker fascism”

  1. Eh?! Jag trodde det där om sockerskatt var ett aprilskämt… På riktigt. Och det sammanfattar väl rätt bra hur absurt hur illa jag tycker det är det är med moralpaniken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s