Kluvenhet

Bra dag idag. Stressig, massvis att göra. Libanesisk mat med fästmön. Måste erkänna att jag verkligen fastnat för det köket. Å andra sidan är jag mer eller mindre en allätare.

Anyway, bara en snabb liten tanke som jag kom att tänka på medan vi pratade över köksbordet, och det är vilket kluvet förhållande man som konservativ eller högerliberal har till Sverige. Å ena sidan älskar jag kusterna, klipporna, skogarna, sjöarna. Människorna är pålitliga och lojala, för det mesta. Det är förhållandevis säkert. Det finns mycket som gör att man kan säga, rakryggat, att man är stolt över att vara svensk. Samtidigt finns det saker som driver mig helt vansinnig, och som gör att jag bara vill fly över Atlanten. Alla socialister som girigt vill ta vad du äger och styra ditt liv. Vårt alkoholmonopol (i Tyskland kan du beställa hem en spann iskall öl för 160 spänn en fredagskväll), vårt rättssystem (daltande, daltande, daltande), och vår trygghetsnarkomani som gör att vi lämnar över barn, hem, och jobb till staten bara den lovar “ta hand” om oss. Det är så frustrerande att åka ut i världen, se alla dessa smarta lösningar, men veta att när man kommer hem för att berätta om dem tittar folk på en som om man vore skogstokig, rycker på axlarna, och säger “ja, det kanske funkar i Tyskland/USA/Kina/Japan/etc., men det skulle inte funka här!” Jo, det skulle det!!!!

Så jag förblir kluven. Jag både älskar och avskyr mitt hemland. Och snart bär det av utomlands i ett par år, som det ser ut nu. Jag undrar vad jag kommer sakna mest, förutom familj och vänner. Oavsett, för min egen skull, så måste jag ut igen och rensa själ och hjärn från fötryckande kollektivism.

Hoppas för övrigt alla läsare har en fantastisk helg. Jag har införskaffat Heavy Rain till min PS3, så det lär ej bli mycket bloggande.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on March 26, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s