Ask har rätt i sak

Ja, det är en dum idé att skicka hem röda kuvert till sexköpare. Men det är en fantastisk idé att hänga ut brottslingar. Det är en skam att det inte är tillåtet att ta en bild på en snattare och hänga upp den i fönstret på sin butik. Och det är en än värre skam att föräldrar inte får reda på om en dömd pedofil flyttar in i huset bredvid och erbjuder sig att vara barnvakt. Journalister är för upptagna med att fråga brottslingars advokater “Så hur mår din stackars klient?” än att stå upp för offren. Samhället borde fokusera på att ge offer trygghet på brottslingars bekostnad, inte brottslingar trygghet på offrens bekostnad. Allt annat är moraliskt oförsvarbart.

I Sverige ger exempelvis våldtäkt i snitt en bra bit under två års kriminalvård. En 17-åring kan mörda och få 3 års ungdomsvård. Den grova våldtäkten tog straffrabatten hand om. Tiden inom rättssystemet ger möjlighet till studier i juridik, lön, porr, sexmöten med flickvänner, samt helger ute i det fria. Om du kritiserar det här sjuka systemet, så kommer media och vänstern slita dig i stycken. Varför?

Kanske för att vänstern, med sin politik att ta från de som jobbar och ge till de som inte gör det, lätt känner igen sig i brottslingen.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on March 23, 2010.

6 Responses to “Ask har rätt i sak”

 1. Nja här kan jag inte riktigt hålla med dig. För min del så ser jag det som helt ok att hänga ut dömda brottslingar men nu var det frågan om misstänkte brottslingar.

  • Good point till alla 3 som skrivit. Givetvis ska inte de som endast är misstänkta hängas ut. Jag formulerade mig klumpigt, och som jag skrev ovan var Asks idé dum.

   Men själva tanken att visa upp exempelvis dömda pedofiler, eller varför inte en snattare i en vecka i fönstret på lokala ICA-butiken, är någonting jag står bakom helt och hållet. Motreaktionen mot Ask står inte i proportion, och borde jämföras med medias reaktion när exempelvis vänstern var ute förra veckan och propagerade för bidrag istället för straff till unga brottslingar.

 2. Försök förstå, om det inte är för svårt, att BA:s förslag avsåg MISSTÄNKTA, ej dömda brottslingar. Det är detta som är horribelt, och gör henne omöjlig.

 3. Du snackar om brottslingar. Ask snackade om “misstänkta”, det är en helt annan femma. Du måste ju bli dömd först under en rättegång, många är ju oskyldigt misstänkta, vem som helst kan bli misstänkt. Jag kan anklaga dig för vad som helst så är du misstänkt…

 4. Att visa upp dömda pedofiler ska endast vara för att skydda barnen genom deras föräldrar. Inte för att straffa pedofilerna, de har ju redan fått sitt straff genom fängelsestraff, som f.n. är alldeles för korta, och gärna genom kemisk kastrering om det funkar. Man ska bara straffas en gång för varje grej. Att hänga ut snattare är lite överdrivet, finns allvarligar brott som mord och narkotika att hänga ut. jag tror de flesta handlare inser att de säljer mindre om det hänger fula nunor på snattare på väggen, skulle kännas otrevligt att handla där, sedan måstye ju även de vara dömda.
  Hur kommer det sig att du har tid att blogga så mycket? Är du bidragsberoende? Enligt min teori har bara arbetslösa och sjukskrivna tid att fejsboka och blogga, om man inte kan försörja sig på det, vi andra är överhopade med jobb och obetald övertid?

  • Kemisk kastrering är en urusel idé, eftersom den är beroende av att pedofilerna frivilligt tar sina piller. Det är som en lag som säger att knivmördare inte får ha en kniv i händerna, dvs den betyder jack shit när de bestämmer sig att hugga till igen.

   Straffen i Sverige ÄR löjligt låga, ja. Det är en skam.

   Du fattar inte riktigt poäng med snattarna. Det ska inte vara staten som tvingar dem att hänga ut, snarare att staten tar ett steg tillbaka och själva låter butiksägare välja vad de vill göra. Det är deras egendom, inte din eller statens. Förhoppningsvis kommer ett gäng snorungar lära sig, och kanske än bättre göra en deal att deras “fula nunor” INTE hängs upp i utbyte mot lite nyttigt extrajobb.

   Angående din sista idiotiska kommentar, vad ska man säga? Svaren blir: 1. Enkelt. 2. Nej, har aldrig varit och kommer aldrig bli. 3. Skyll dig själv. Sitter din hjärna i en rullstol ska den kanske inte försöka springa maraton i företagsvärlden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s