Säg NEJ till socialistisk sjukvård!

Svenskar är historielösa, men det är ingen förvåning med tanke på vad socialdemokratin gjort med historieundervisningen de senaste 70 åren. Vi känner till Förintelsen med inte gulagerna i Sovjet, och vi lär oss allt om kvinnohataren och socialisten Strindberg, men ingen vet ens vem Johan August Gripenstedt var eller vad skattenivån låg på under de svenska mirakelåren. Det är därför inte förvånande att en förkrossande majoritet av svenskarna hyllar vår politikerstyrda, socialistiska sjukvård som om det vore deras eget älskade barn. Men Europas socialistiska sjukvård är en smärre katastrof, där patientier dör av törst och får vänta månader på behandling. Löner som betalas ut är undermåliga, vilka mediciner som används bestäms av politiker, och värst av allt har vi vårdköer. Svenskar tar dessa för givet, på samma sätt som man tog brödköer för givet förr i tiden. Man tycker genuint att det är “okay” att 90 dagar är en rimlig tid att vänta på att få prata med en specialist om sitt magsår eller sina ryggproblem. 3 månaders smärta, 3 månader hemma från jobbet. I Sverige kom ICA och en liberalisering av matmarknaden, och hoppsan hejsan behövde du inte längre stå i kö i en halvtimma för att få din dagliga, av staten bestämda ranson av bröd. Standardargumentet som socialister använder är att sjukvård är en “rätt” som alla måste få, och därför kan bara staten ge den. Är inte mat än viktigare? Dags att förstatliga ICA, Coop, och Hemköp härnäst?

Tyvärr är det här konceptet så ingjutet i folksjälen att det skulle krävas bibliska katastrofer för att få snittsvensken att ändra sig. Och det handlar inte om kunskap, utan om ren tjurskallighet och rädsla för förändring. För ärligt talat, finns det något folk som är så misstänksamt mot förändring som de 50-60 procent av befolkningen med röda hjärtan? Jag menar, herregud, det tog ju fram till 1994 innan vi ens fick ha privat radio och tv i det här landet! Hur många av er sossar vill tillbaka till det nu? Handuppräckning, tack! Än värre, nu sitter en massa så kallade “liberaler” på svenska tidningar och aggressivt propagerar för statlig sjukvård i USA. Patetiskt. Det påminner om hur desperata kommunister var förr att sprida sin sjuka ideologi, eftersom systemet aldrig kan fungera om inte “alla” är kommunister. När var förra gången du läste en artikel i valfri svensk dagstidning kritisk till en av politiker styrd, av skatter finansierad sjukvård?

I USA, däremot, finns det fortfarande hopp. Ni vet det stora landet i väst som vänstern HATAR, främst för att där säger man sanningar som att det är fint att jobba ihop massa pengar, och om du lever på socialbidrag är det ditt eget fel för att du är en latmask. “Nämen, FY, så får man inte säga” svarar vänstern, ty i Sverige är våldtäktsmän offer för samhället, och den sanne hjälten är personen som inte bidrar med något men får pengar ändå. Som Gustav Fridolin, exempelvis, eller valfri förtidspensionär i 28-års-åldern med svartfärgat hår, och ett World of Warcaft konto, som minsann ger fingret åt näringslivet. Duktig idiot!

Jag menar, bara i blodröda Sverige kan det finnas en blogg som seriöst skriver: “Är det ditt fel att du är arbetslös? Knappast!” Jo, faktiskt, det är det!

Så vad säger jänkarna om sjukvårdsmassakern? Ni vet, den när samma stat ni gnällspikar är livrädda att läsa era mejl via FRA plötsligt tar över en femtedel av USA:s ekonomi? Inga protester i Svea Rike då, inte, utan hyllningar. Hyckleri, eller idioti? Men här har ni lite sanningar som inte vågas spottas ut i skattefinansierad media som SvD, DN, eller varför inte rent statskontrollerad media som SVT och P1, P3, och P4. Enjoy, och detta är bara från idag!

I svensk media rullar välfärdssocialismen på som vanligt, dock. Obama har tillräckligt med röster, jublas det. Grundidéen är att ge alla försäkring, och det är ju fint, häller DN ur sig. “Grundidéen är att ge alla mat”, sa DN nästa år när ICA blir statligt ägt via ett riksdagsbeslut. Eller? SvD är inte bättre, där Karin Henriksson insinuerar att de som är mot socialistisk sjukvård är ett gäng rasister, och visar upp en bild på de 3 fulasta demonstrantera i världshistorien. Kan media bli mer vänstervriden i det här landet?

Det viktigaste att hoppas på nu är att demokraterna i USA misslyckas kapitalt med förstatligandet av sjukvården. Därefter kan vi börja det långa arbetet med att privatisera svensk sjukvård, så att sjuka människor slipper vänta i köer, så att anställda får bättre löner, så att du inte behöver betala för din grannes könsbyte, och så att politiker och byråkrater får mindre makt över människors liv.

**** Gripenstedt var en sån där hemsk nyliberal som drog Sverige bort från kyrka och politiker, vilket ledde till de så kallade hundra åren av tillväxt. Ni vet, där så gott som alla svenska storföretag grundades. Och skattesatserna fram tills 50-talet låg på 18 procent. Strax över Hong Kongs nivåer. Varsågoda, Sverige, lite sannhistoria för en gångs skull!

Advertisements

~ by Escaping Perdition on March 21, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s