Medias roll i självmord

11 danska soldater har efter hemkomst från krigszoner begått självmord. Det är inte annat än att man måste ställa sig frågan hur mycket ansvar vänstern och dess ideologiska fränder i media bär. Trots allt har man som människa många tvivel, och än mer så efter att man varit beordrad ut i ett kontroversiellt krig (å andra sidan, vilket modernt krig är inte kontroversiellt?). Tyvärr möts dessa soldater ofta av hat, nedlåtande kommentarer, och värre av media och vänstern. Det är klart att det gör det svårare att komma tillbaks in i samhället!

Ta en vanlig dag som det här. Spontant går en känd kulturskribent ut och skriver att soldater är ett pack sexistiska, torterande rednecks som lyssnar på Limp Bizkit och som man kan dra en lättnadens suck när de dör. Inget ovanligt där. Så självklart har media ett ansvar, självklart gör de saker värre! Det ideologiska målet är att få hem folk från krigen, och alla medel helgar den kampen. En politiker (givetvis) slänger till och med ur sig om krig “är värt priset att skicka soldater på internationella uppdrag när många får så svåra psykiska problem att de riskerar att ta livet av sig.”

Man slås av häpnad! Så plötsligt ska man av politiska skäl mjölka soldaters självmord. Riktigt fult spel. Och det vidriga hyckleriet är att när det gynnar vänstern är ALLT tillåtet, men om en moderat skulle gå ut och med siffror visa antal unga som begår självmord i kommunala skolor, och sen begära att de avskaffas till förmån för friskolor, ja då skulle det bli hus i helvete. “Exploatering!!” skulle vänstern skrika, med fingrar i kors bakom ryggen. Media är delaktiga i det här; både genom att sprida hat mot soldater, och genom att föra fram en ensidig agenda som exploaterar offer för politiska måls skull.

Å andra sidan, vad kan man förvänta sig från en journalistkår som anser att en film om våldsam Islamisering i ett fängelse är konst av högsta grad, och vägen till frihet? Inte mycket.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on March 21, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s