Orsak och konsekvens

Ett återkommande tema på bloggen verkar vara hur dagens socialdemokratiska Sverige lider av alla de otaliga försök som gjorts att knäcka kausaliteten i vårt samhälle. Orsak och konsekvens ska skiljas åt till vilket pris som helst, eftersom verkligheten är “elak”. Därför får du psykvård om du begår brott men inte om du mår psykiskt dåligt, pengar om du inte jobbar, högre skatt ju mer värde du skapar, och så vidare. Det senaste exemplet på spektaklet ser vi när en 33-årig (lite gammal, kanske?) Chalmerist hotade att skjuta ihjäl så många KTH-studenter han kunde innan han skulle ta sitt eget liv. Han är, enligt sin advokat, nu mycket ledsen och menade verkligen aldrig att skada någon. Vänsterbloggar går ut stenhårt och propagerar för att det här var minsann ingenting, och att alla överreagerade. “Det finns ju borgare att plundra, först! Prioritera!”

Men faktum är att det ÄR någonting. Hans agerande var totalt ansvarslöst. Han trodde att han kunde säga eller göra lite vad han ville utan att någon skulle reagera. Istället blev många studenter rädda, massa personal behövde slita och stressa, och samhället tvingades mobilisera sitt försvar. Det enda rätta i den här situationen är att ge nissen böter på lika många kronor det kostade att få fast honom. Rätt ska vara rätt. Problemet är väl att vi aldrig får tillbaka pengarna. Jag misstänker att det här är valfri socialliberal snyltare som druckit för många öl, spenderat för många timmar framför World of Warcraft, och samtidigt hällt hat över att staten (dvs VI) inte är generösa nog med studiemedel.

På tal om orsak och konsekvens, så hittade jag via Google en helt underbar liten modern fabel. Ni känner kanske till fabeln om myran och syrsan? Myran sliter varje dag i sin gård, planterar frön, vattnar, röjer sten, bygger hus, och så vidare. Syrsan super, spelar fiol (WoW?), och flamsar runt. När myran ber om hjälp med arbetet skrattar bara syrsan och går vidare. Vintern kommer, och myran sitter inne i sitt varma hus med gott om mat. Syrsan, däremot, dör av köld och hunger när myran ej låter honom snylta. Här är den moderna versionen a la Sverige 2010.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Myran jobbar hårt under varma sommardagar, bygger och reparerar sitt hus, sliter ihop ett vinterförråd av mat. Syrsan spelar på sin fela, roar sig och hånskrattar åt myran. Kommer vintern och myran vägrar släppa in syrsan, när den knackar på dörren. Syrsan kallar till en presskonferens och frågar med vilken rätt myran är välnärd och varm, medan andra fryser och svälter. Uppdrag Granskning, Kalla Fakta, Mosaik och Aktuellt visar förskräckande bilder på den huttrande och hungriga syrsan, samtidigt som man kan se den belåtna myran i sin varma boning med skafferiet fullt av mat. Svenska folket är chockat av bilderna. Hur kan det komma sig att det i ett välfärdsland som Sverige kan finnas så stora skillnader i välfärd? Hur kan man låta den stackars syrsan lida så?

Grodan Kermit framträder som gäst hos Pascalidou tillsammans med syrsan. Alla gråter, när de tillsammans sjunger “Det är inte lätt att vara grön”. Mona Sahlin besöker ett centrum för gräshoppskultur klädd i en grön huva med två gröna antenner. Hon passar på att skälla ut myran som kommit till centret för att förklara sig. Myran måste inse allas lika värde, säger Mona upprört. Myran försöker svara, men hennes svar dränks i tonerna av “We shall overcome”, som Mona och syrsorna sjunger i det direktsända inslaget. Gudrun Schyman förklarar i TV-intervju med Aschberg att myran har blivit rik på att exploatera syrsan. Nu måste myran betala skatt för att ge syrsan hennes “rättmätiga del”.

I riksdagen diskuteras nu två viktiga lagar:

Dels handlar det om lagen mot antigräshoppism . Gräshoppor och syrsor har beskrivits som lata och beskyllts för att i svärmar äta upp andras grödor. Dessa fördomar har vållat mycket lidande. Det skall nu bli förbjudet att påstå något sådant. En kristdemokrat uttrycker oro över att det kan bli svårt att läsa vissa gammal-testamentliga texter som beskriver gräshoppssvärmar som stora olycksbringare. Miljöpartisten Gustaf Fridolin stiger upp i talarstolen och bemöter den bigotta kristdemokraten. Han vill bara ha en ursäkt för att hetsa från predikstolen, säger Fridolin .

Dels gäller det lagen om orättfärdigt tillskansad ekonomisk fördel. Denna lag gäller retroaktivt från sommarens början och leder till att myrans hem beslagtas av staten. I en aldrig-mer-åminnelse i Fårö kyrka uppträder Göran Persson, Lars Leijonborg och Bo Strömstedt iklädda huvor med gröna antenner. En fond för bekämpandet av antigräshoppismen upprättas i sammanhanget.Syrsan tilldelas myrans hem av socialen. Hemmet börjar snabbt förfalla på grund av vanskötsel. Syrsan klagar i programmet Kalla Fakta över sin situation. En regeringstjänsteman erkänner att syrsans rättigheter åsidosatts. Ett miljonskadestånd betalas ut via en schweizisk bank. Historien slutar med att syrsan dör av drogrelaterade orsaker.

Myrans hem övertas nu av ett gäng spindlar som terroriserar den en gång så fridfulla omgivningen.
>>>>>>>>>>>>>>>>>

Träffsäkert, eller hur?

Advertisements

~ by Escaping Perdition on March 17, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s