Infantiliseringen av samhället

Suck. SSU har gått ut med ett barnsligt försök att sätta patent på “Alliansen” och sedan försöka tvinga de borgerliga att betala för att få tillbaka sitt namn. Det är uppenbarligen bara ett knep att få lite gratis publicitetet, men det vittnar om ett djupare problem, och det är infantiliseringen av vårt samhälle. Vi ser det överallt. 35-åriga män som beter sig som 18-åringar, supande och dansande på krogen men utan familj eller vettiga jobb. Vi ser det i skolorna. I Jönköping för ett år sedan så åkte stadens politiker runt till lågstadieskolor för att få råd om hur de borde styra staden (!), och i våra skolor ska pubertala, hormongalna tonåringar bestämma över läroplanen. 16-åringar som aldrig jobbat och egentligen inte kan något alls ska kanske få rösträtt eftersom de existerar och är högljudda, och halva svenska folket tycker det är en kanon-idé att en tomte som Gustav Fridolin fick en plats i riksdagen 19 år gammal utan en dags riktigt arbete bakom sig.

Det finns två problem med det hela. Det ena är att dessa människor som pluggar tills de är 35 och aldrig jobbar kostar en gigantisk mängd pengar. Sedan är de olyckliga och ska ha terapi och stöd, och sedan när de väl trycker ur sig barn i 45-års-åldern så är det vi andra som ska betala för fertilitetsbehandling och ett tiotal miljoner i vårdkonstnader om det blir problem med barnet, som alltför ofta blir fallet. Det än värre är att vi blir alltmer styrda av en politisk klass som flamsar runt och beter sig som omogna gymnasister. Hur många i vår regering i dag har haft ett riktigt jobb? Hur många i den förra sosseregeringen? Svaret är skrämmande nära “Ingen”.

Det finns ingen enkel lösning, men en bra början är om SSU kniper käft, och istället börjar arbeta på några något sånär seriösa lösningar på ungdomsarbetslöshet, vårdköer, bristande äldrevård, utanförskap, brott, och knägående nyföretagande.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on March 17, 2010.

2 Responses to “Infantiliseringen av samhället”

  1. Nu tycker jag att du är lite elak mot Gustav Fridolin. Jämfört med de andra som sitter i Riksdagen så är det ju bara att konstatera att han knappast är värst.

    • Det finns säkert värre exemplar där ute, men jag har verkligen svårt att hysa respekt för någon som ska berätta för 9 miljoner hur de ska leva sina liv utan att ha arbetat en enda dag. Killen hade inte ens sommarjobbat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s