Turkiet fortfarande barbariskt

Det finns idag fortfarande människor i Sverige, inklusive utrikesminister Bildt, som anser att det var ett misstag att fördöma Turkiets historia. De har helt fel. Och deras handlingar spottar på de som fått offra livet för rättvisan. Än viktigare, vi måste fördöma Turkiets lika vidriga politik som förs idag. Tyvärr finns det en stark åsikt inom politikerklassen och dess allierade inom socialliberal media att enda sättet att nå en så kallad bättring är genom gos, mys, och kel. Men faktum är att det bara blir värre genom att tysta ner hur illa det är i Turkiet. Jag är faktiskt enormt imponerad och förvånad att de röd-gröna i riksdagen röstade igenom kritiken av folkmordet, även om jag misstänker att det endast var för att ställa till det för regeringen. De “bruna” har ju sällan goda avsikter. Trots allt vägrade ju sossarna driva frågan under sina 72 år vid makten. Lika besviken är jag över KD:s agerande, som trots allt har detta i sitt partiprogram. Å andra sidan ska man väl inte förvänta sig mycket av praktisk moral från partiet med Peter Althin som juridisk talesman.

Anyway. Två exempel på hur primitivt detta land fortfarande är kulturellt, båda nedtystade i Sverige.

1. Andrea Santoro. En katolsk präst som agerade för att stoppa prostitution och människohandel samt hjälpa fattiga var en av många kristna som mördades efter en lång och hatisk kampanj i turkisk media mot kristendom och västerlänningar. En man bröt sig in i Santoros kyrka, och skrikande “allhu akbar” sköt Santoro i ryggen. Ynkrygg. Hans mor hyllade honom stolt i media därefter, och jämförde honom med turken Mehmet Ali Ağca som 13 maj 1981 skjöt Johannes Paulus II. Svensk media var så gott som knäpptysta, med ett kort stycke från TT-Reuters på en bortglömd sida djupt inne i tidningarna.

2. Malatya-morden. 18 april 2007 så bröt sig fem muslimska turkar, varav en son till stadens borgmästare, in på ett bokförlag i Malatya, Turkiet. Tre män fanns där inne: en tysk, samt två män som konverterat från Islam. De bands fast och torterades till döds. Orsaken att dessa män var “tvungna” att torteras ihjäl var att de inte var muslimer, kort och gott. Än vidrigare, Turkiets justiteminister Niyazi Güney slängde ur sig en kommentar som skulle få till och med vårt lokala stolpskott Thomas Bodström att blekna: “Missionary work is even more dangerous than terrorism and unfortunately is not considered a crime in Turkey.”

Turkiet beter sig som en psykopat som borde låsas in. När en demokratisk församling beslutar att erkänna ett folkmord som begåtts för nästan ett århundrade sedan fylls turkiska tidningar med hat, ambassadörer kallas hem, och det hyttas med knytnävar. När någon inom landet inte tycker som man borde, så mördas man i bästa fall, och i värsta fall torteras till döds. Det hela försvaras av denna så kallade nations justiteminister.

Primitivt, våldsamt, barbariskt. Denna stat har inget att göra i EU, och borde offentligt skällas ut tills de skärper sig.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on March 12, 2010.

One Response to “Turkiet fortfarande barbariskt”

  1. […] to say I told you so…. För ett par dagar sedan skrev jag om Turkiet och den rödgröna (bruna) massans agerande: Tyvärr finns det en stark åsikt inom politikerklassen och dess allierade inom socialliberal […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s