Fy för Grekland

//EDIT// Omskrivning då orginalposten blev lite väl hetsk. //

Grekland är ett land som levt på den socialistiska drömmen om allt till alla för inget alldeles för länge. Oavsett om en (endast i namn!) konservativ eller socialistisk regering, så har man ställt sig bakom en häpnadsväckande mängd förmåner till sin befolkning. Det är knappast heller skola, vård och infrastruktur som fått ta del av pengarna. 14 månaders lön till miljontals offentliganställda. Långa semestrar, tidig pension, extravaganta bidrag och ersättningar i kombination med en gigantisk offentlig sektor och skattelättnader endast för de företag med politiska kontakter har lett till ett U-land i Europa. Inte för inte är vägarna i mångt och mycket usla, kollektivtrafiken ett skämt, och vårdsystemet sådant att du måste muta till dig en bädd och acceptabel behandlingstid. Att ett land med oerhörd naturlig skönhet och en stolt, nästan oöverträffad historia numera står för ekonomisk kollaps, korruption, samt äldre män som stöter utan skam på minderåriga turist-flickor är en tragedi.

Som ett slutgiltigt bevis på denna socialistiska snyltarmentalitet, men enorma löften om välstånd utan möjlighet att uppfylla dem (utan andras bistånd!), kommer den tragiska berättelsen om ett brittiskt par som köpt mark i norra Cypern på turkisk mark. Det är en infekterad fråga som Grekland nu valt att statuera exempel inom. Det brittiska parets drömhus ska nu demoleras, och skadestånd ska betalas till en girig, obehaglig individ vid namn Meletis Apostolides. Personligen anser jag att Meletis borde drivit sin fråga gentemot Turkiet, eller tagit upp frågan privat med det brittiska paret. Vad kan marken ha varit värd vid delningen av landet? 30 000 kronor?

Tyska kvällstidningen “Bild” skrev nyligen ett öppet brev till Grekland. Träffsäkert.

Dear prime minister,

If you’re reading this, you’ve entered a country different from yours. You’re in Germany.

Here, people work until they are 67 and there is no 14th-month salary for civil servants. Here, nobody needs to pay a €1,000 bribe to get a hospital bed in time.

Our petrol stations have cash registers, taxi drivers give receipts and farmers don’t swindle EU subsidies with millions of non-existent olive trees.

Germany also has high debts but we can settle them. That’s because we get up early and work all day.

We want to be friends with the Greeks. That’s why since joining the euro, Germany has given your country €50bn.

Så en ekonomisk lösning vore ju att dra av värdet på marken på Cypern från pengarna England gett i bidrag till Grekland under åren. Rättvist.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on March 11, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s