Hyckleri skiljer inte på lag och moral

Sossarna är i hetluften. Efter att de böjt sig för kommunisternas genomkorkade förslag att göra tiotusentals människor arbetslösa genom att  ta massa mer pengar från de som behöver hjälp med hus och hem, så visar det sig att pamparna inom socialdemokratin minsann själva utnyttjat systemet för att spara lite extra kronor.

Nu ryter Mona tillbaka, och säger att: “Det finns och då ska det vara öppet för alla som tycker att man har råd att utnyttja det. Jag har ingen moralisk synpunkt oavsett vem som använder det. Alla ska kunna utnyttja alla delar utan att det blir en moralisk debatt.”

Men självklart är det en fråga om moral. För det första lever dessa pampar på skattepengar till att börja med. Deras lön är inte deras pengar, det är våra skattepengar de leker med varje månad. Egentligen kan man säga att medan folk i den privata sektorn får behålla sina pengar när de använder avdraget, så får folk inom politiken egentligen behålla VÅRA pengar när de använder avdraget. Men oavsett, det är ett sidospår. Den riktiga poängen är följande:

Bara för att något är lagligt betyder inte att man ska göra det. Men ABSOLUT inte om man anser saken vara moraliskt fel.

Det finns massa exempel på detta. Om man är en präst och hävdar att det är fel med prostitution kanske man inte ska åka ner till Hamburg och bränna 5000 kronor på östeuropeiska horor i Red Light District även om det ‘tekniskt’ sätt är lagligt. Om man är miljöaktivist ska man kanske inte lämna varje lampa på när man åker utomlands för en veckas semester, även om det är lagligt. Är man liberal ska man kanske inte uppmuntra Sveriges kvinnor att börja gå runt i burqa, även om det är lagligt.

Men politiker är ju hycklare, det vet vi. Kommunisten Lars Ohly sätter sin dotter i friskola samtidigt som han vill bannlysa alla andra från att göra det. Moderaterna ökar partibidraget till sig själva samtidigt som de tvingar cancersjuka att jobba. Sverigedemokraterna babblar om hårda straff och familjens värde, samtidigt som deras vallista är som en årsbok från Tidaholmsanstalten. Och socialdemokraterna attackerar arbetande människors förmåner samtidigt som de ger sig själva alla förmåner de kan sätta sina spetsiga, korrupta små klor i. Inget nytt under solen, det vill säga!

Å andra sidan är det inget fel eller omoraliskt med att få behålla mer av sina egna pengar. Om sossarna bara erkänt det istället för att hyckla hade frågan varit löst.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on March 3, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s