Nej, det var inte alls skälet

I tidningarna rapporteras nu att FN:s chef för klimathysterin ska avgå. Skälet är, enligt TT, att han inte ansåg att Köpenhamn var lyckat (tack för det!) och vill ge mer tid till sin efterträdare. SvD:s miljöreporter Susanna Balcheffsky tycker “det är jättesvårt att spekulera i” varför han avgår. Konstigt, hon har aldrig haft svårt att spekulera i klimat och miljöfrågor som kostar skattebetalare miljarder! Och i GP hävdar Jan Arell att avgången är på grund av att han gick för fort fram och gav “kritik av hur långsamt den politiska processen har gått.” Därefter faller Arell på knä och mässar i religiösa toner om att de Boer är “en rasande skicklig, intelligent och välformulerad tjänsteman.

Det är rent ut sagt pinsamt att media sväljer detta med hull och hår, men å andra sidan har de ju investerat spaltkilometer i miljöhysterin, så självklart är det tråkigt att tappa ansiktet. Och av alla människor med integritet nog att erkänna när de stått för fel sak är väl journalister de sista man tänker på.

Så vilka är de RIKTIGA skälen till avgången? Låt oss börja:

1. Climategate – Hackare hämtar ut e-mail där det visar sig att ledande klimatexperter fuskat, ljugit, och förfalskat data.

2. Glaciergate – FN:s ledande forskare, IPCC Chairman Rajendra Pachauri, visar sig ha baserat viktiga data kring glaciärers smältande på en spekulativ studentuppsats. Indien tar avstånd från FN:s klimathysteri.

3. USA fryser, Europa insnöat – Det stora landet i väst genomlider den kallaste vintern i manna-minne. I Texas är det snö, och i Washington så ställs klimatmöten in på grund av att snökaoset gör att delegaterna ej kan ta sig fram. Forskare erkänner nu att de senaste 15 åren har det INTE BLIVIT VARMARE. Och i Europa har vi upplevt den kallaste vintern på årtionden.

4. Money talks – Såväl miljögurun Al Gore som FN:s Rajendra Pachauri och andra miljöaktivister har investeringar som skulle ge dem enorma vinster om myndigheter tvingar igenom koldioxidlagar.

5. Amazongate – Englands klimatmyndighet i kombination med FN:s IPCC gav ut en rapport om hur Amazonas snart kommer ödeläggas på grund av mer koldioxid, även om just växter växer via koldioxid! Nu visar det sig att det var inte heller baserat på vetenskap, utan på reklam från Världsnaturfonden som minst sagt skulle ligga pyrt till om dess reklam inte fick fler människor att donera pengar.

6. Mer forskarfusk – De uppmärksammade mätningarna från Kina som IPCC skrutit om har “försvunnit”. Och i Ryssland har det kommit fram till att miljöforskarna i East Anglia, dvs de som FN lutar sig mot och låg bakom Climategate-fusket, likaså fuskat i temperaturmätningar i Ryssland genom att ta bort de kallaste områdena från mätningarna för att få en högre medeltemperatur. Data bakom den ökända hockeyklubba-statistiken om att jorden aldrig varit så här varm har likaså försvunnit.

7. Kriminell inkompetens – Där det inte fuskats eller ljugits visar det sig att klimatforskarna är så ivriga att ta till sig information att de inte bryr sig om var den kommer ifrån, och journalisterna är så överlyckliga för mer skrämselpropaganda att de trycker den utan att checka fakta. Exempelvis visar det sig att en forskarrapport från IPCC om minskande glaciärer i Alperna egentligen baseras på anekdoter ur en veckotidning för bergsbestigning! Holland beskrivs som 55% under havsnivå i en skrämmande rapport, men det visar sig att endast 26% ligger under havsnivå, vilket ledde till en offentlig utskällning från Hollands miljöminister.

FN:s klimatchef Yvo de Boer avgår på grund av inkompetens, falsk forskning, lögner, skandaler, och rent ut sagt kriminellt beteende. Tyvärr är miljöextremisterna som huserar på svenska tidningar för ideologiskt investerade för att våga erkänna det!

Advertisements

~ by Escaping Perdition on February 18, 2010.

7 Responses to “Nej, det var inte alls skälet”

 1. Så sant, så sant. Om det varit ett, eller kanske två mindre misstag hade man kunnat avfärda det som den mänskliga faktorn, men det är uppenbart att en stor del av underlaget för global uppvärmning inte stämmer alls. Jobbigt att tänka sig att alla miljarder som gått till klimatåtgärder kunde ha spenderats på fattigdomsbekämpning, välfärd och/eller använts för att sänka skatter

  • Mina tankar också. Istället för att bekämpa arbetslöshet och utanförskap, korta vårdköer eller rusta upp skolan, så går miljarder till miljökonsulter, SIDA-projekt, “konferenser”, och vår tids väderkvarnar längsmed kusterna.

 2. Bland de bästa genomgångar av flera viktiga fakta som visar att klimathysterin är en stor bluff som jag läst.. hatten av!

  Fler borde läsa det här.. läsa på i allmänhet vad gäller hela frågan faktiskt. Tragiskt dock att så många (klimatalarmister framförallt) inte kan ta till sig fakta som inte stämmer med deras värlsbild.. Trots allt vägrar de fortfarande(!) acceptera verkligheten.. De är sannerligen “nyttiga idioter” för diverse makthavare.

 3. Den dag någon kan förutsäga medeltemperaturen för nästa vinter ett år i förväg, då har man bra modeller som jag kan tro på. Nu har vi ett medel som är 3-4 grader lägre än förra vintern och detta kunde ingen förutsäga!

  Så hur 17 kan man då tro på modeller som hävdar konstanta ökningar på under 0.5 grader/årtionde (eller vad det nu exakt är)? Varje vinter, vår sommar och höst är ju en delmängd i denna ökning. Fakta är att det bara behöver bli “fel” på några medelvärden för att det ska bli +0.5 eller -0.5.

  Efter 30 år av konstant uppvärmning har vi nu samma vinterväder som 1979-80. Otroligt!!

 4. Återigen läsvärd och bra blogg..=)

 5. Angående din punkt 3 så beror den hårda vintern i norra Europa och USA på ett fenomen som heter NAO (north atlantic oscillation) det har inget samband med växthuseffekten alls.

  Läs gärna på om NAO.. fattar inte att medierna inte tagit upp det mer?!?

  Måste säga att jag gillar din blogg. Tragiskt att se den anti-amerikanism som vuxit fram och frodas i svensk media…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s