Hyckleri angående humor

Vänstern hycklar, som vanligt. Senast så går varje liberal eller socialistisk tidning i världen ut med hur den “hemska” Sarah Palin är upprörd över hur Family Guy gör skämt av hennes utvecklingsstörde son. Vänsterbloggar är likaså indignerade över hennes indignation, och häller ur sig galla över USAs svar på Mona Sahlin (Gud bevare oss alla!).

Samtidigt anser vänstern att det är fel att rita en bomb i en turban på Mohammed efter att ett gäng muslimer mördar ett par tusen civila som en kul grej. För det kan reta upp folk! Och Obama får man inte reta för att hans mellannamn är Hussein, vilket kul nog är samma mellannamn som personen Bush tog död på. Inte heller för att han faktiskt ser ute lite som Apan George. Och i USA är det skandal för att man hade en fest där folk skulle klä ut sig till stereotypen av obildat hip-hop-älskande förortsfolk.

Så som jag förstår det får man inte skämta om Islam (om man inte är muslim), homosexualitet (om man inte är gay), feminism (om man inte är vänsterkvinna), shemales (om man inte är QBT), miljöfascister (om man inte är Greenpeace medlem), etniska minoriteter (om man inte är medlem av en sådan), och så vidare. Det är däremot alltid okay för alla att skämta om kristendom, borgerliga, och män.

Detta är ju givetvis ett solklart fall av hyckleri och dubbelmoral. Det handlar om tankepolisens ansträngningar att dela in alla i kollektiv, och sedan måla ut vissa kollektiv som elaka förtryckare och andra kollektiv som oskyldiga offer. Vänsterns humor handlar inte om humor, det handlar om ideologi.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on February 18, 2010.

2 Responses to “Hyckleri angående humor”

  1. Vänstern har ju alltid hycklat om USA. Palme kom i henlighet överens om att USA skulle ingripa ifall Sovje angrep Sverige. Samtidigt tog han och sossarna ställning för alla möjliga kommunistregimer.

    De verkar i synnerhet reta svenskar att det finns ett land där man kan tro på Gud utan att anses vara dum eller elak.

    • Sant. Det påminner mig om en (ganska usel) show på TV3 för en massa år sedan när man skulle visa upp korkade och udda svenskar i en talkshow, lite som en svensk variant av Ricky Lake och alla de där programmen som gick då. Resultatet var en katastrof. Folk ville inte se att vi minsann kunde vara lika obildade och aggressiva, trots “skola, vård, och omsorg” och avsaknad på kristendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s