Fördummande kultur

Avatar är numera världens mest sedda film. Intressant att en film med en IQ av en snigel och en story stulen från Dansar med Vargar + Pocahontas får alla i världen överlyckliga att hälla ut pengar.

Än värre är dock Precious. En film som handlar om att människor är usla och onda.

Det kanske är temat från 2009? Stora delar av västerländska människor har blivit så indoktrinerade av media att de nu ser sig själva som elaka skurkar som antingen ska dödas av utomjordiska infödingar, eller bara få dö av HIV a la Precious.

Detta skräp hyllas givetvis av media.

Men det finns bot. Angående Precious rekommenderar jag John Noltes recension HÄR. Och angående kulturen i allmänhet rekommenderar jag Andrew Klavan, nedan.

Notera att som vanligt är defintionen av “liberal” i USA annorlunda än i Sverige. Det är mer en slags socialistisk socialliberal a la socialdemokraterna eller folkpartiet, dvs mupparna som gett oss vänstermuppar Per Gahrton, Marit Paulsen, och Birgitta Ohlsson.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on January 29, 2010.

One Response to “Fördummande kultur”

  1. Jag ser inte vad du försöker säga med det här inlägget, det låter som lite socialistiskt elitism.

    Det är ingenting fel på filmer som skildrar extrema levnadsöden och det finns naturligtvis en hel del usla och onda människor. Det är också uppenbart att t.ex. Precious historia inte är representativ för den amerikanska befolkningen, eller resten av befolkningen i Bronx (eller vart det nu var) för den delen, men det förstår nog de allra flesta. Det innebär inte att man förvränger verkligheten.

    Man kan förvisso kritisera de vändervridna moraliska budskapen i (väldigt) många filmer och ifrågasätta hur intellektuellt stimulerande de är, men det är just det som är det fina med ett fritt, kapitaliskt samhälle: det finns mycket av allt och ingen behöver bry sig om att vissa inte uppskattar det ena.

    Mer skräpkultur till folket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s