Monstruös “religiös” slakt

Det finns en riktigt hemsk artikel i dagens SvD om hur vissa udda religioner kräver att djur slaktas på brutala och inhumana sätt för att köttet ska vara religiöst “rent”. Sjukt, riktigt sjukt. Kött är gott och nyttigt, och vi borde äta det. Detta innebär dock att vi ska ta de åtgärder som krävs för att djuren behandlas väl medan de lever, och sedan slaktas på ett så smärtfritt sätt som är praktiskt möjligt. Allt annat är såväl ohederligt som omänskligt.

Det finns inte så mycket mer att skriva om det hela, jag vill egentligen inte ens tänka på det. Särskilt beskrivningen om hur djuren lever i flera minuters panik-fylld smärta under halal-slakten gjorde mig mycket illa berörd. EU borde omedelbart agera för att förbjuda detta primitiva agerande. Om det retar upp ett pack fundamentalister och får dem att svälta är det bara en bonus.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on January 23, 2010.

8 Responses to “Monstruös “religiös” slakt”

 1. om inte folk vill visa civilkurage nu, kommer det förr eller senare bli försent! med pk-eliten så kommer Sverige islamiseras fullständigt.

  se vad som kommer hända även här och oss

  bedrövlig att Svenska politiker, mediafolk, makteliten inte fattar vad som händer med detta land. tror nog att alla som upplevt islamsfasor röstar på SD.

 2. Att köttindustrin väljer att slakta obedövat i så stor utsträckning är bara ännu ett tecken på att det är en sjuk, sjuk industri som enbart ser till den ekonomiska vinningen och inte till hur djuren har det.

  Att kött och gott och i måttliga mängder nyttigt är inte alls anledning nog att äta kött, anser jag. Kött innebär lidande och död. Och eftersom man kan äta gott och nyttigt utan att orsaka lidande och död borde det snarare vara självklart att INTE äta kött. Vem vill orsaka lidande och död helt i onödan, lixom?

  Nä, fy 17 för köttindustrin.

  • Jamie Oliver skrev ganska bra i sin bok Jamie i Italien om hur de växer upp djuren lokalt, hur de behandlar dem väl, och sedan slaktar dem. Det är ingen industriell process, utan snarare ett naturligt beteende.

   Vi får se hur det blir framöver i Sverige. Vegan-vågan har ju dött ut, men folk är mer medvetna om att man mår bättre både fysiskt och själsligt av att äta rätt.

 3. Jag håller med dig. Jag äter gärna kött men då vill jag att djuren inte ska ha plågats innan och under slakt. Visst finns det svenska bönder som missköter sig men de gör det inte systematiskt i någon religions namn. Dessutom en religion vars anhängare är beredda att mörda den som vågar kritisera den enda rättan tron och sätt att leva. Tyvärr så verkar inte många muslimer bry sig om varken kvinnors, djurs eller homosexuellas rättigheter. “The measure of a civilization is how it treats its weakest members.” Det är ett tänkvärt citat som i detta fall belyser islams ociviliserade syn på världen.

  Islam är inte en tro, det är ett sätt att leva. Islam ska genomsyra allt i samhället. Ni som missade SVTs intressanta dokumentär “Slaget om muslimerna” bör titta på denna och se vad muslimska intresseföreningar i Sverige står för: http://svtplay.se/v/1792958/dokument_inifran/slaget_om_muslimerna

  Ni märker nog snabbt att islam inte är en speciellt sund religion.

  • Jag såg faktiskt den serien. Riktigt, riktigt bra, särskilt för att ha visats på statlig TV som vanligtvis brukar sticka huvudet i sanden och bara rapportera politiskt korrekta floskler.

   Det är lite konstigt att vi här hemma ägnar så mycket tid åt lagstiftning och opinionsbildning krig kvinnors och homosexuellas rättigheter, samtidigt som det är knäpptyst om den fruktansvärda situation dessa utsätts för i de allra flesta Islamistiska länder.

   Men, förstås, det är ju riskfritt att gnälla här hemma, medan ganska farligt att faktiskt säga till fundamentalisterna. Och ingen har väl beskyllt massmedia och politiker för mod. 😉

 4. Om du kan läsa innantill så stod det i samma artikel att “–Det finns inget likhetstecken mellan halal och att djuret inte får bedövas.” http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kott-fran-plagade-djur-saljs-i-mataffarer_4134699.svd

  • “Men ute i Europa har den växande marknaden för halal- och kosherslaktade charkvaror skapat en stor överproduktion av kött från obedövade djur som lidit och känt ångest i ett utdraget dödsförlopp.”

   Det står också att “Det halalkött som tillverkas i Sverige kommer från bedövade kor och lamm, vilket accepteras av det stora flertalet muslimska konsumenter.”

   Den överväldigande majoriteten av renläriga är fullständigt ointresserade av djurets lidande, vilket är anledningen till överproduktionen av denna tortyrliknande slaktmetod i alla länder utom Sverige. Att sedan de flesta, men långt ifrån alla, av dem som bor i Sverige kan anse det “OK” att bedöva är inte direkt en öronbedövande våg av ramaskri mot djurmisshandel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s