Onda företag

Vi vet ju alla att den privata sektorn är elak, att alla företag är onda, och att de människor som jobbar i den privata sektorn är sämre människor än de som väljer att jobba på skatteverket, regeringskansliet eller som handläggare på försäkringskassan.

Så när Pixar får höra om en ung tjej döende i cancer som bara ville hålla ut länge nog för att se deras film, men som med all sannolikhet inte kommer klara det, vad gör dessa onda kapitalistiska marodörer? Jo, de sätter en anställd på ett plan med lite gosedjur samt en bränd DVD med filmen. Han kommer till flickans rum på sjukhuset och sitter med när filmen visas. Flickan kan inte ens öppna ögonen längre, så hennes mamma får berätta vad som händer. Pixar-medarbetaren tog med sig filmen och åkte tillbaka, tårögd. Flickan dör 7 timmar senare. FY vad elakt, Pixar, kapitalist-svin!

Givetvis gjorde de bara där här som ett CYNISKT försök till lite billig marknadsföring, där deras manipulerande marknadsavdelning nu gjort en PR kupp. Udda nog kommenterar Pixar inte händelsen, utan det är bara den tacksamma familjen till flickan som gått till media med det hela.

Det hela är givetvis en gigantisk skandal. Privat sektor borde bannlysas från att visa film för lättmanipulerade människor i svåra situationer. En bättre lösning hade varit om en kommunalanställd beställts 3 veckor i förväg, för att sedan komma med en hälsosam och kapitalist-fri video från Utbildningsradion om queer-teori och jämställdhet.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on January 13, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s