Vilken dag..

Sista lediga dagen idag, sedan börjar arbetet igen, och om ett par veckor likaså studier vid sidan av. Det har varit en trevlig helg, mycket goda vänner och mycket avslappning, men inte en enda dag på gymmet. Lathet är en synd, men ack vilken underbar synd.

Samtidigt har dagen varit mindre positiv i ett antal bemärkelser. Det har blivit väldigt tydligt att Obamas retorik om förlåtelse, en ny början, och dialog når döva öron i världen av politisk islam. Fort Hood var ett terrordåd där 13 människor mördades. I Mumbai skjöts 173 människor ihjäl. I Pakistan råder inbördeskrig, i Afghanistan är Talibanerna på väg tillbaka, och här på hemmaplan bryter sig en muslim in i en 74-årig serietecknares hem för att försöka mörda såväl tecknaren som dennes barnbarn. Orsaken är att han för ett par år sedan ritade en liten teckning som skämtade om att Islam var en våldsam religion, och (tragikomiskt!) försöker islamister motbevisa denna kritik om våldsamhet med…. ja.. våld. Det vore som om en lite queer-aktig mullah skulle förneka rykten om homosexualitet genom att hångla med Jonas Gardell.

Det ser inte bättre ut på andra håll. Bankerna har lurat till sig tusentals miljarder från skattebetalare, men inte har ekonomin blivit gyllene för det. Det har däremot deras bonusar. Företagsledare och bankirer som talar sig varma för en fri marknad har lärt sig hur mycket lättare det är om man skaffar sig rätt kontakter, och snyltar till sig statligt stöd på sina kollegers bekostnad. Obamas politik i USA går åt hel fel håll, på vägen mot att göra landet till en socialdemokrati med oöverträffad statsskuld, medan i Sverige så är det så gott som klart redan nu att den rödgröna röran kommer vinna nästa val. För att göra saken ännu mer deprimerande så har tyska staten börjat åtala alla som inte gillar den offentliga skolan, japanerna har för första gången valt ett socialdemokratiskt parti till makten, och Ryssland anhåller pensionärer som protesterar mot en enpartistat som förbjuder demonstrationer och kritik. I Venezuela förstatligar diktatorn Chavez alltifrån cementanläggningar till oljebolag, och likaså golfbanor (!), för de är kapitalistiska. (Stor humor är att denna socialistiska utopi gått så åt helvete att en av världens största oljeproducenter måste ransonera ut el pga. statlig ineffektivitet.)

Ren skit, alltså. Och ingen vågar göra något, för alla är rädda. Våra främsta intellektuella, ideologiska försvarare i form av politiker och journalister och särskilt kulturarbetare är LIVRÄDDA att stå emot politisk Islam, Rysk fascism, eller den starka statens närvaro i varje hörn av våra liv. De kan ju råka illa ut eller, än värre, bli av med sina bistånd. Därför står de istället och argt hyttar med knytnäven och spottar förolämpningar mot USA, västvärlden och kristendomen. Varför? För att dessa två mål tillåter det. För att de riktiga fienderna är farliga.

När Kurt Westergaard ritat sin teckning blev han av med många av sina gamla vänstervänner.

“One of my old friends from the left, he said last year to me ‘There are many who say that if something happens to [you], you were asking for it’ — that it would be my own fault.”

Det hela påminner mig om the Dark Knight. Batman offrar sin image, sin popularitet, och sin säkerhet för att krossa hotet mot stadens oskyldiga. För att rädda dem måste han agera på ett sätt som får honom att bli hatad, bespottad, retad. I mångt och mycket påminner det hela om USA:s förre president. Bush är hatad och bespottad. “Vilken idiot, vad dum han är, han kunde inte ens prata riktigt!”. Men samme idiot stoppade alla nya terrordåd i USA, samme idiot höll tillbaka Ryssland, samme idiot pressade Kina på mänskliga rättigheter, samme idiot vägrade böja sig för klimathysterins mest extrema åtgärder.

Nu leds vi istället av motsatsen, både i Sverige och i USA, i media och i politiken: Av äldre herrar som är mer intresserade av att bli populära genom att göra det enkla, än att bli bespottade för att göra det svåra.

Så säg mig, vad vågar du göra när frågan om Islam eller klimatbluffen eller höjda skatter eller Venezuela eller kärnfamiljens ersättande av “stjärnfamiljen” kommer upp kring kaffebordet? Kommer du våga säga att nu får det fanimej vara nog, eller kommer du också nicka och slänga ur dig en politisk korrekt kommentar för att bli lite mer populär? Jag tror jag vet.

Och mitt svar då? Varsågoda.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on January 3, 2010.

5 Responses to “Vilken dag..”

  1. Din blogg tänder hoppets låga i en tid av mörker. Den visar att det även i Sverige finns personer som tänker i precis samma banor som jag själv, vilket är en lättnad, eftersom jag alltsomoftast känner mig helt alienerad.

  2. Ja, må 2010 bli ett gott år för dig med! Jag läser din blogg ett antal gånger i veckan, men mina kommentarer kan emellanåt vara sparsamma beroende på att jag kröker rygg som få för att tjäna mitt (och x-antal andras) uppehälle och inte på ointresse. Mitt arbete, som jag tillskillnad från de flesta också verkligen gillar, tar dock mycket tid i anspråk, inte minst p.g.a. allt resande kors och tvärs över planeten. Jag hade gärna bloggat själv, men mäktar inte med en sådan ansträngning i nuläget, varför jag glädjer mig över att du i princip uttrycker precis vad jag tänker och tycker om tingens vara! Keep up your excellent work!

    • Kul att höra att saker går bra. Jag har själv fullt upp likaså, så det blir att man inte skriver eller svarar på kommentarer lika ofta som man kanske borde. Jag får väl göra som Jinge och skaffa mig en sjukpension av något påhittat skäl så jag kan skriva inlägg på heltid på samhällets bekostnad. Eller.. njäe.

      Tack för de snälla kommentarerna, och om du börjar skriva, så se till att ge mig länken! 🙂

  3. Väl rutet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s