Skärpning av vapenlagar löjlig lösning

En ny massaker har skett i Finland, då en tidigare dömd extremist mördar sitt ex, samt flera personer på hennes arbetsplats. Fruktansvärt. Vad är då lösningen från staten? Jo, givetvis ska det bli svårare att få tag i vapen. Denna lösning är idioti av en sällan skådad nivå, men alltför många rädda människor ju vill ha enkla lösningar, och detta utnyttjas av en elit med en cynisk politisk agenda. Men låt oss börja från början.

För det första finns det över 1,6 miljoner vapen i Finland. Detta innebär att två incidenter på fem år är en otroligt, obefintligt låg grad av incidenter. För att sätta detta i perspektiv så hade vi 2008 i Sverige över två hundra mord. Vi hade 5 500 våldtäkter. Vi hade nästan 85 000 fall av misshandel, varav tio procent mot barn som inte ens hunnit bli tonåringar. Utöver detta är mörkertalet enormt. Men ingen journalist eller politiker i Sverige skriker efter hårdare straff här, trots en förödande mängd mänskligt lidande. Uppenbarligen behöver vi inte skjutvapen för att slakta, tortera, och skapa lidande.

För det andra kan kriminella alltid få tag i skjutvapen, om de nu vill ha dem. Pekka-Eric Auvinen var trots allt registrerad i en skytteförening. Andra skaffar sina vapen via svarta marknaden. Så det enda en bannlysning på vapen gör är att det garanterar att ingen av oss vanliga laglydiga medborgare har en chans att skydda oss. Alla de värsta fallen av skolmassakrer har varit på platser där skjutvapen inte får lov att existera, medan alla de fall där de stoppats tidigt har varit genom individer som själva haft vapen och kunnat ingripa. Alltifrån politisk terror som Fort Hood massakern eller 9/11 kapningarna, till galenskap som i Finland eller Virginia Tech har EN sak gemensamt: De obeväpnande offren hade ingen möjlighet att skydda sig mo de beväpnade mördarna.

Jag är ledsen att säga det här, rödvinsvänster, men trots 180 poäng sociologi kommer du inte kunna prata en självmordsmördare till att lugna ner sig när han är upptagen med att skjuta ner dig.

Så om det är bevisat att vi dels kan ha massivt våld och lidande utan vapen, och att de riktigt fanatiska ändå kan skaffa vapen och då orsaka ännu mer lidande eftersom obeväpnade offer inte kan försvara sig, varför då denna hysteri?

Enkelt: Det handlar om kontroll. Om makt.

Du luras att tro att lite mer statlig kontroll över din frihet leder till mindre brott. Det är bevisligen falskt. Faktum är att varje diktator i världshistorien har haft vapenkontroll högst upp på listan. Tror du folk fick lov att ha ett gevär eller en pistol hemma i Sovjet? I Nazi-Tyskland? I Nordkorea? Kuba? Givetvis inte. Då kan du skydda dig när hemliga polisen kommer och knackar på dörren mitt i natten.

Det har skrivits att Europa, och Sverige, är på väg mot “mjuk totalitarism”. I snällhetens och trygghetens namn beskärs din frihet mer och mer för varje år. Att staten tar största delen av din inkomst förklaras bort med att det ger trygghet. Att det krävs regleringar av när du får köpa alkohol eller hur du får bygga gästhus på din tomt motiveras med att det skapar ordning. Staten läser din e-post via FRA, och det är OK för det stoppar terrorism. Statlig radio och statlig TV behövs, för det är “neutral” Public Service. Och våra nya EU-fördrag, EU-presidenter, och kommissionärer bestäms i stängda rum, utan demokratisk insyn eller demokratiska val.

Jag tror inte politiker gör detta för att de vill vara onda fascister. De gör det av snällhet. Genom att reglera bort all otrygghet, all risk, all frihet, så tror de folk kommer må bättre. Men när du väl gett bort din frihet så är du i slutändan bara ett omyndigförklarat barn som gör vad någon annan säger till dig. Trygg, och meningslös, och aldrig någonsin vuxen.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on January 2, 2010.

One Response to “Skärpning av vapenlagar löjlig lösning”

  1. Amen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s