Vänsterbloggarna är tysta om Zimbabwe

I svensk skola får man inte läsa Ayn Rands Och Världen Skälvde, och alldeles för sällan George Orwells Djurfarmen. Det är mycket synd, för de mänskliga tragedier böckerna kritiserar ser vi upprepas gång på gång i världen.

Det senaste exemplet på när kollektivism och extremvänster får makten är Zimbabwe. Landet styrs med järnhand av premiärminister Robert Mugabe, som haft makten nu i nära 30 år. Hans parti, ZANU-PF, är ett stolt vänsterparti med politbyrå, partipampar, och en fetisch för statlig kontroll. Regimen kännetecknas av massmord på minoriteter, brutalt förtryck av studenter och oliktänkande, och brist på empati för de 25% av landet som numera är drabbade av HIV.

Trots ett enpartisystem var landet ändå relativt välmående i många år. Tack vara en bas av duktiga storbönder som drev företag och plantage och allt möjligt annat fick många jobb, skatter betalades in, och Zimbabwe kallades i många år för “Africa’s breadbasket”. Likt Stalin i Sovjet fick dock Mugabe nog av att vissa hade mer än andra. Och precis som alltid var det partiets trogna som skulle få förtur när soldater, partifunktionärer, paramilitära grupper, samt poliser misshandlade, våldtog, mördade, och torterade till sig egendom som inte tillhörde dem.

Bönder och utbildade arbetare dog, slängdes ut, eller flyttade. Partiet tog över. Resultatet? Svält. Hyperinflation. Massarbetslöshet. Total ekonomisk kollaps.

Kort och gott, socialism i ett nötskal.

när SvD har en otroligt bra artikel om ett modigt par storbönder som försvarat sitt land och sina arbetare mot socialisterna, så finns det inte en enda kommentar av de vanliga bovarna i bloggosfären. Svensson, jjn, Jinge, Röda Malmö. Ni vet, nissarna som länkar till 50 artiklar om dagen med vänsterpopulistisk propaganda, och som finansierar detta (mycket kapitalistiskt!) med reklam från Google.

Men när de faktiska konsekvenserna av deras politik kommer fram… ja.. då är det knäpptyst. Inte ens några extra kronor från Google gör det värt att se sanningen i vitögat, eller hur?

Advertisements

~ by Escaping Perdition on December 27, 2009.

4 Responses to “Vänsterbloggarna är tysta om Zimbabwe”

 1. Tack för ett bra inlägg!! Pierre Schori är /(var?) en beundrare av Mugabe. Enligt en känd afrikansk författarinna, så har fattigdomen ökad med 70% sedan kolonialmakterna tvingades lämna många länder.

 2. De röda vågar aldrig se sanningen i vitögat. En klassiker.

 3. Mugabe är en hemsk person, men dina förenklingar är trots detta löjliga. “Likt Stalin i Sovjet fick dock Mugabe nog av att vissa hade mer än andra.” säger du. De vita i Zimbabwe stjälade all den mark de äger idag och byggde upp förmögenheter på slavarbete. Det är väldigt svårt att känna för dem när de blir av med sina tillgångar, de var inte deras till att börja med. Synd bara att det inte är en demokratisk stat som rättmätigt återtar stulen egendom utan en galen diktator.

  • Passande att du tar namnet från Shakespeares lömska lönnmördare. Vad innebär förresten “stjälade”?

   Ett par kul fakta till dig. För det första är det olagligt att äga mark i nästan hela Afrika. Det är en av anledningarna till avsaknaden på såväl storskaligt jordbruk som investeringar i långsiktig industri. För det andra har du noll koll på Zimbabwes historia. Det fanns ingen stöld. De “vita” jordägarnas förfäder köpte marken av de kast-baserade, fruktansvärt repressiva Ndebele- och Rozwifolken, startade skolor, företag, jordbruk. Svält försvann. Trots ojämnlikhet tog de svarta över all makt i landet redan 1978. Kanske kul att veta, eftersom du som vänstermänniska älskar att prata om “klass” och “ras”, istället för om individer.

   Så för det första babblar du galenskap om att marken är stulen. Och för det andra är hela ditt snack om att “rättmätigt återta stulen egendom” riktigt jävla sjuk Marxistisk propaganda. Jag blir ärligt talat upprörd när jag läser skiten. Att det fortfarande finns idioter med sådana åsikter i världen idag, trots de hundratals miljoner människor som misshandlats, torterats, våldtagits, och mördats i det heliga kollektivets namn. Fy fan rent ut sagt. Du borde fan skämmas!

   Den första, grundläggande rättigheten i en demokrati och rättsstat är rätten till egendom. När du beskär den lever du i en diktatur, hur många fina ord du än vill ge skiten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s