Självklart var en dask rätt val.

Det är så mycket daltande och grinande i samhället idag. För ett tag sedan var det en unge som fick tejp över munnen för att han betedde sig uruselt på dagis, och därefter kissade ner sig. Mamman stämmer skolan. Grattis. Den ungen kommer inte bli påmind om detta varje år resten av sitt liv som elev. Det var ändå milt i jämförelse med fallet Ronald Fasth.

Låt mig summera:

Ett gäng skitungar och unga vandaler förstör i folkets park, år ut, år in. De bränner, sparkar, slår, och kastar sönder egendom som volontärer lagt ner oändliga timmar på att få fint. Dessutom förolämpar de folk grovt som är närvarande, vägrar sluta när de blir tillsagda, och beter sig aggressivt. Till slut, efter månader och månader då varken skola, polis, sociala myndigheter eller särskilt FÖRÄLDRAR tar ansvar så brister det för 70-årige volontären Ronald Fasth och han daskar till en av snorungarna.

För detta åtalas han nu. Det är en skandal.

Det rätta vore att ungen sätts i särskola eller får speciallärare där han får veta hut. Hans föräldrar bötfälls för deras sons ohyfsade uppträdande, samt tvingas betala varje öre i kostnad för att reparera alla skador ungarna gjort.

Fallet över, alla lyckliga. Utom snorungarna, förstås.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on December 18, 2009.

8 Responses to “Självklart var en dask rätt val.”

 1. Instämmer. Dessutom en snygg bild på havet, eller är det Vänern?

 2. Fick följande länk med en intervju från Sveriges radio med ungarna skickad till mig:

  Klicka HÄR

  Enjoy!

 3. Så nästa gång en pensionär är oförskämd mot mig ska jag slå ut tänderna på honom/henne?

  Ni är en skam för samhället om ni tycker att våld löser detta problem.

  • Ditt argument är ju helt IQ-befriat. Vet dina föräldrar om att du är ute på Internet?

   1. En örfil är inte samma sak som ett brutalt slag med knytnäve.
   2. Det räckte inte att vara oförskämd, lille vän. De här unga svinen hade spenderat MÅNADER med att förstöra, sabotera, klottra, slå sönder, och vandalisera andras egendom. När de blev tillsagda svarade de “dra åt helvete, gubbjävel” och fortsatte sedan förstöra folks liv.
   3. Problemet är inte att aset fick sig en dask. Problemet är att föräldrarna till brottslingarna inte MYCKET TIDIGARE bötfällts, att ungarna inte slängts in i särskola, och att de inte tvingats reparera varenda liten sak de förstört. En offentlig ursäkt i tidningen borde de också tvingas till.
   4. Det är på grund av daltande som ditt som små skitungar blir stora skitstövlar, och vips har vi ännu en misshandel på stan eller ännu en våldtäkt. Sätt STOPP fort i unga dagar!

   • Helt rätt!

    Vogon och hans/hennes dylikar är till stor del ansvariga för de små skitstövlar som håller på att växa upp just nu; hellre än att själva ta fullt ansvar för och läxa upp sina egna ungar (ja t.o.m. med en örfil om så skulle krävas) tycker de att det är mer rätt att vi andra i samhället ska ta och stå ut med den skit som de själva har skapat.

 4. Sant skrivet.
  Daltandet har gått för långt

 5. Sverige måste vara världens mesigaste land. Vi får inte ens örfila små ligister som vägrar sluta förstöra annans egendom.
  Kan jag få komma hem till dom och slå sönder TV-n, micron, datorn och stereon samt spraymåla vardagsrummet? Naturligtvis inte, så var finns rättvisan? Politikerna måste ändra på detta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s