Shut up?

Författaren och intellektuelle Andrew Klavan har en mycket underhållande liten YouTube video där han påpekar att efter socialismens totala nederlag så har vänstern i mångt och mycket gått tillbaka till att kort och gott säga “Shut up!” på olika sätt till folk med åsikter de inte kan bemöta med rationella argument. Se nedan.

Jag kom att tänka på det hela när SvD indignerat tar upp en forumtråd där BBC låter folk diskutera ett lagförslag i u-landet Uganda där man tänkt avrätta homosexuella, ni vet, som man redan gör i de flesta muslimska länder. Anyway, det som verkar göra folket som SvD släpper fram upprörda är inte så mycket lagen, som faktum att folk i England med åsikten att lagen är bra tillåts säga så.

Detta tycker jag är en horribel felkalkylering. “Shut up!” som argument fungerar bara så långt när diskursen flyttar från traditionell media till Internet. Därför är det bättre att bemöta sådana här obekväma frågor med sunda argument, inte med censur och moralpanik. För ärligt talat, så svårt borde det inte vara att komma upp med motargument. Och om det är för svårt för socialister vana att i årtionden argumentera via “Shut up!”, så får ni gärna be oss konservativa om råd.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on December 17, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s