Grön kommunism, vad var det jag sa

Andreas Carlgren borde avgå. Han står nu öppet på samma sida som kommunistiska diktaturer mot liberala demokratier.

För ett par dagar sedan skrev jag om hur de som kampanjer för den så kallade klimatrörelsen är 2000-talets variant på förra seklets kommunister. De är för högre skatter, statliga regleringar, och en brutal inskränkning av såväl individuella rättigheter som möjligheten till fri företagsamhet. Med en grön fana istället för en röd driver de igenom samma gamla unkna kollektivistiska politik.

Detta möttes givetvis av arga kommentarer från diverse vänstermuppar. “Du vet inte vad kommunism är!” “Du har fel!” “Du är DUM!” och så vidare. Men nu, tack vare lite fina citat från kommunistlederna Morales och Chavez så är jag äntligen bevisad som rätt. Det känns bra. Ska vi börja?

“De rika förstör planeten. Kanske tänker de åka till någon annan planet efteråt, men jag ser ingen annan i galaxen”, sade Chavez.

“Kapitalismen är vägen till helvetet.” – Mer Chavez.

“Den riktiga orsaken till klimatförändringarna är det kapitalistiska systemet.” – Morales

“De underutvecklade länderna måste ges möjligheter att ta en genväg förbi en ekonomi byggd på fossila bränslen.” -Carlgren

Oj, en totalflummig centerpartist lyckades smyga sin in där. Sorry Andreas! Lite svårt att hålla skillnad på er, nu för tiden!

Men faktum är följande: Alla gamla vanliga fiender till kapitalism och individuella fri- och rättigheter är förenade i sin så kallade klimatrörelse, vars mål är krig mot individen. Och de lösningar de har för att fixa detta påhittade hot är samma lösningar som de har mot fattigdom, sjukdom, svält, och allt annat. Men faktum är att kapitalistiska länder krigar inte mot varandra, de är rika, de har folk som lever länge och väl, medan socialistiska länder utan undantag är fattiga, korrupta, brutala hålor. Socialister är snyltare som bara kan hålla sig vid liv genom att få produktiva människor att känna sig som värdelösa syndare vars enda väg till förlåtelse är att ge socialistsnyltarna bidrag.

Kanske menar Morales att om vi hade följt socialismens väg så hade vi bara haft ett par hundra miljoner stackars människor på jorden, varav de flesta bor i hyddor av bajs, dör vid 35 års ålder, och dyrkar sina stora ledare för att undvika piskan. Och visst, då lär ju inte miljön påverkas lika mycket som idag. Men personligen ser jag inte det som ett efterlängtat scenario. Gör ni?

Advertisements

~ by Escaping Perdition on December 16, 2009.

One Response to “Grön kommunism, vad var det jag sa”

  1. Det är bedrövligt att diktatorer som Chavez får utrymme att vädra sin populistiska politik i de här annars hyfsat seriösa sammanhangen, nu med gröna förtecken. Det borde dock inte råda något tvivel om att Chavez är på väg att köra Venezuela rakt ner i botten i alla tänkbara avseenden. Det blir visserligen bara ännu ett i raden av alla katastrofalt misslyckade kommunistiska experiment, men förmodligen kommer de (kommunisterna) inte att lära av sina misstag den här gången heller, och precis som vanligt – men i motsats till vad Chavez säger – är det framför allt den lilla, fattiga människan som får ta den stora smällen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s