Karin Bojs till massivt klimatförsvar

Det har varit så gott som knäpptyst angående ClimateGate i DN de senaste tre veckorna, trots att man i en egen artikel skriver att det pågått en så kallad debatt. En debatt som inte existerar i DN, i alla fall. Det är en av de underbara sakerna med Internet: numera är tiden förbi när en tidning av ideologiska skäl kunde hålla borta folk från nyheter eller skandaler.

DN, med chefsideolog Karin Bojs i spetsen, är Sveriges mest högljudda röst för klimatrörelsens politiska budskap. Människor är syndiga och ansvariga för såväl orkaner som torka som regn, och hundratals miljarder kronor måste därför ges till… ja, till vem egentligen? Miljölobbyister? Byråkrater? Eko-organisationer? Oavsett ska pengarna tas från företag, och ges till just de forskare som nu visat sig fuska med data. Girighet, som vanligt!

Karin Bojs har nu äntligen visat sin hand angående ClimateGate. Hon intervjuar en svensk metrolog som jobbat på den kontroversiella platsen och är vän med de inblandade. Deras resultet? Det finns ingen skandal, inget fusk, ingen dålig etik. Kort och gott, inga fel alls har gjorts! Som vanligt står Karin Bojs för en nyanserad, objektiv, mångfacetterad bild av vetenskapen. Eller inte.

Faktum är att chefen för East Anglia-universitetets klimatenhet tvingats avgå. Faktum är att hela miljörörelsen är i gungning. Karin Bojs ideologiska eld gör att hon inte kan se sprickorna i fasaden. Jag rekommenderar att hon läser på lite om Thomas Kuhns teorier om paradigmskiften. Frågan är bara vem som ska stå för notan när miljöfanatikerna om tio år kommer på att de varit ute på häxjakt som kostat ändlösa miljarder. Inte är det Karin Bojs, i alla fall. Precis som med kommunismen.

Jag avslutar med en bild från klimatmötet i Köpenhamn som säger allt:

Klimatrörelsens sanna ansikte

//EDIT//

Som en kul fotnot på det hela, så sökte jag på ClimateGate på DNs hemsida. Det enda jag får fram är från en öppen chatt om klimatmötet, där följande skrivits:

Leif E Ström: Varför hittar man inte några artiklar om Climategate i DN? Har ni fått direktiv av Karin Boys? Era kollegor har inte mörkat aspekter som motsätter sig hennes enda väg till lösning.
Daniel Johansson: Hej, Det här kan jag inte svara på, ni får fråga DN:s redaktion. Jag är för fullständig öppenhet när det gäller forskning.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on December 13, 2009.

One Response to “Karin Bojs till massivt klimatförsvar”

  1. Bra skrivet.
    Karin B är en tragisk figur

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s