Henriksson på brottslingarnas sida?

Karin Henriksson har varit på Svenskan längre än de flesta kan minnas. Där har hon skrivit om poesi, med kommentaren “USA, det brutala filmvåldets och de fåniga tv-komediernas förlovade land“, och kommit med neutrala yttringar som att “den förlorande McCain-kampanjen tillhörde de sämsta i mannaminne.” Inget fel i detta, redan journalisthögskolan vid Göteborgs Universitet har ju kommit fram till att journalister i snitt är betydligt mer vänstervridna än folk i övrigt. Och att de dessutom är politiskt okunniga får väl ses som en del av paketet. Så när Karin Henriksson klättrar ytterligare ett par nivåer ut på vänsterflanken och propagerar för att USA borde sänka straffen för mördare och våldtäktsmän är det en ganska väntad evolution.

Oavsett att det var förutsägbart hör det ändå inte hemma i en borgerlig tidning. Kanske är det dags att Henriksson går vidare till en tidning som bättre passar hennes allt mer högljuda ideologiska ställningstaganden, alternativt går i förtidspension?

En liten extra fotnot: Om ni snabbt vill veta om en journalist står till höger eller vänster i kriminalpolitiken är det bara att analysera diskursen. Undersök vilka ord de använder, och vilka ord de inte använder. Sök igenom Henrikssons senaste artikel angående “mördare” “mord” eller “våldtäkt” och man får noll träffar, trots att det är dessa brott som ger livstid. Offren glöms bort, likaså brotten. Istället hävdar Henriksson att systemet är rasistiskt, och att USA behöver “livstid som inte är livstid”, samt “rehabilitering” och bättre villkor för fångar. Det vore inte förvånande om Henriksson tycker att de 3 års vård för våldtäkt och mord som vanligen döms ut här i Sverige är i “rätt riktning”. Som en extra liten verklighetsfrämmande, socialistisk vänstervridning avslutar Henriksson med åsikten orsaken till långa straff är att det är “det fängelseindustriella komplexet som tjänar på” situation. Skamligt!

Advertisements

~ by Escaping Perdition on December 13, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s