Landet där mobbare är offer

I Sverige, i politik och juridik, så är det alltid de som vägrar sköta sig som är offer. Om du sköter dig, satsar hårt på jobbet och familjen, ja då är du i bästa fall en sådan där vidrig borgerlig typ som borde föraktas, eller i värsta fall en ond kapitalist som måste tyglas. Å andra sidan, om du spottar ur dig ungar utan pappa, lånar tiotusentals kronor via mobilen att supa upp, eller varför inte slår ihjäl en 16-årig flicka, ja då är du ett offer som behöver samhällets hjälp. För Gud nåde dig om du säger till dessa individer att de faktiskt får skylla sig själva och ta konsekvenserna av sina egna val.

Det senaste exemplet på denna inverterade moral kan man läsa om i tidningarna nu: en pappa vars son blev mobbad utan att skolan gjorde ett dugg blir nu åtalad. Varför? Slog han ner svinen som mobbade sonen? Nej, inget så drastiskt. Han åkte hem till en av skitungarna som hade mordhotat hans barn och sa att nu får det fan vara nog.

Detta tycker inte svenska politiker, svenska poliser, eller det svenska rättsväsendet om. Trots allt är det bara staten som kan lösa problem, så alla andra ska hållas hårt och brutalt utanför, även om det bara handlar om en utskällning. Det är ju inte direkt en lynchning! Problemet är att när staten först klassat offren som ointressanta och skitstövlarna som offer, och därefter inte klarar av att skapa rättvisa, så leder situationen bara åt helvete. Jag menar, skolan får ju inte ens ge en kvarsittning, och en person under femton kan inte straffas oavsett om de misshandlar, våldtar, eller mördar.

Så vad fan vill farbror stat att vi ska göra, egentligen? Sitta tyst medan ytterligare ett barn mobbas in i självmord?

Nej, heder till pappan, och skam till åklagaren och mobbaren som tydligen går hand i hand längsmed trottoaren.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on December 11, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s