Ett grönt steg mot kommunism

Världens socialdemokratiska regimer är på väg att låta en blöt dröm bli uppfylld efter hundra års kamp: införandet av en socialistisk världsskatt på företag. Snart finns det ingenstans att fly om man vill undvika att bli utsugen av världens snyltare, plundrare, och parasiter.

Den så kallade Tobin-skatten kommer reglera alla finansiella transaktioner i hela världen. Vare sig du köper en sak online eller flyttar runt dina pensionspengar så kommer maktgalna politiker doppa sina feta, giriga fingrar i soppan och fiska ut sin bit. För att göra saken ännu värre så ska EU och andra västländer betala hundratals miljarder kronor till diktaturer. Varför? Jo, som tack för att diktaturerna förtryckt sina medborgare och kört sina ekonomier i botten, och därför inte har varken företag eller fabriker.

Inom ett par dagar så kommer världens politiska elit ha skrivit under ett avtal som uttryckligen säger att det är en fruktansvärd synd att producera, och att de som producerar måste böta till de som inte producerar. Kort och gott, vi har gjort det till en moralisk dygd att snylta, för snyltaren skapar ju trots allt ingen koldioxid. Förutom när fanskapen andas, förstås.

Tillåt mig säga det så klart som möjligt:

Jag vill inte betala för dina barn, dina föräldrar, eller dig. Jag vill inte ge dig bidrag om du vägrar jobba, jag vill inte betala för dina brutna ben när du fått för dig att klättra livsfarliga bergväggar, och jag vill inte betala för din abort när du för tionde gången haft fylle-sex med första bästa raggare. Jag vill inte betala för din “gröna tankesmedja”, din innebandyklubb, eller för din datorkurs på Komvux. Jag vill inte finansiera dina slöfockar till barns World of Warcraft spelande på socialbidrag i någon förortshyresrätt. Och minst av allt så vill jag betala för dina påhittade domedagsfantasier.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on December 11, 2009.

7 Responses to “Ett grönt steg mot kommunism”

 1. Vad är det för fel med Kommunism? Bara den räddar klimatet så kan man aldrig göra fel.

 2. Sluta snacka om kommunism. Du har uppenbarligen inte någon aning om vad kommunism är. Den fria marknaden är bevisligen inte ett tillräckligt starkt verktyg för att samhället skall kunna utvecklas i en nyttig riktning. Den fria marknaden kan aldrig lösa miljöproblemen. Vill vi ha miljöproblem? Nej. Därför måste vi modifiera spelreglerna. Att små element av planerad ekonomi skulle innebära kommunism, det är bara dynga. Då har du ingen som hellst koll på vad keynesianism är.

  • Ah, givetvis är jag ute och cyklar. Jag menar.. trots att EU numera har en president som inte är vald av dess medborgare och en grundlag vi inte fått rösta om, så är vi ju fortfarande riktigt duktiga på det här med demokrati. Och trots att staten via inkomstskatt, moms, arbetsgivaravgifter, fastighetsskatt, energiskatt, bensinskatt, fordonsskatt och ett par dussin till tar mer än två tredjedelar av våra inkomster, så njuter vi fortfarande av en fri marknad. Och bara för att våra ädla ledare ska ta hundratals miljarder och ge till de som vägrar producera.. ja, det innebär ju inte att vi närmar oss kommunism.

   My mistake!

 3. Tack äntligen någon som har lite mer koll på läget än alla jävlar som läser och tror allt skit på nyheterna. Om du inte redan har sett så skulle jag vilja tipsa dig om http://www.youtube.com/watch?v=zZW-BF70TsI&feature=related.

 4. Den fria marknaden verkar ju inte fungera utan energitillskott i form av skattepengar; lösningar som högljutt krävs av alltmer dekadenta laissez faire-predikanter med sina giriga små dockhänder.

  Och den samlade blogg-högern suktar drömskt efter en oanständigt spenderande Reagan-Thatcher-bastard som ska rädda ett ohjälpligt genomkorrupt system.

  • Jag vore tacksam om du kunde hitta ett ställe i min blogg där jag förordar ett enda statligt öre till finansvalpar. Snarare vore det kapitalistiska att låta dem gå omkull. De håller de flesta konservativa tänkare och debattörer med om. Läs på, lilla du.

   Reagan och Thatcher gave årtionden av tillväxt och vände USA:s och Storbritanniens ekonomiska frifall som hållit på sedan 60-talets galenskaper. Och även om vi antar att du har rätt (det har du inte) så undrar jag vems pengar är det du tycker att de gör sig av med, för övrigt? 50% av de amerikanska medborgarna betalar ju INTE ENS SKATT, så hur kan någon göra av med egendom som inte är deras? Och även i ett land som Sverige kommer den absoluta merparten av pengar från överklass, medelklass, och företag. Det är samma idiotiska tänkande som “ekonomisk rättvisa”, där socialister tror att de har en magisk rätt till andras arbete bara för att de är födda, och att de pengar och saker de önskar sig magiskt ska trollas fram av staten.

   Så kan man inte hävda att socialister inte fungerar utan tillskott av borgares pengar? Jag menar, ni betalar knappt skatt, ni snyltar bidrag, har inga privata försäkringar, och lever kort och gott på pengar tagna olovligen från oss produktiva medborgare med motiveringen “vi är fler, så det är demokratiskt att råna er”. Det kanske vore rätt att rensa upp i det FAKTISKA snyltar-träsket innan du hittar på fantasier om hur konservativa vill ge pengar till korrupta finansvalpar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s