Problemet med ojämlika förhållanden

Tiger Woods har varit otrogen mot sin svenska fru Elin Nordegren. Detta borde inte komma som en överraskning för någon. Det finns många ingredienser för ett lyckat förhållande, och än fler fallgropar, men jag tror en viktig utgångspunkt är att båda parter är någorlunda jämställda i form av utvecklingsmöjligheter. Båda parter behöver kanske inte tjäna lika mycket, men om båda är intresserade av en karriär, go for it. Om båda är intresserade av repetitiva trygga jobb fast mycket tid för familjen, go for it. Om båda vill resa en massa och leva lite på luffen, go for it. Men om exempelvis en person är en karriärmänniska och den andra stannar hemma eller är nöjd att stå i kassan på ICA resten av sitt liv, så kommer det förr eller senare bli en konflikt. Parterna växer helt enkelt ifrån varandra. Den ene lär känna nya människor och får nya kunskaper, den andra trampar på i stiltje.

I Tiger Woods fall är det givetvis än mer extremt. Han reser världen runt och spelar golf, träffar nya människor, och drar in hundratals miljoner. Hans fru, som aldrig haft en egen karriär med undantag för lite modell-jobb och lekande som au-pair, är hemma med barnen. Detta leder till en gigantisk obalans i förhållandet, då han drar in alla pengar, han knyter de nya kontakterna, och så vidare. Samtidigt sitter hon hemma. Det som verkade så intressant och exotiskt för Tiger blir plötsligt stagnerat och tråkigt, och stackars Elin själv är låst i en situation där hon knappast lär utveckla andra färdigheter än heminredning och eventuellt att le på fester för Tigers vänner. Det enda som krävs nu är en öppning, och tragedin är ett faktum.

Ursäktar detta otrohet? Absolut inte!

Men tyvärr ger sig folk alltför ofta in i förhållanden av fel skäl, utan att tänka långsiktigt. Och bara för att något är tråkigt behöver inte betyda att det kommer som en överraskning.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on December 3, 2009.

10 Responses to “Problemet med ojämlika förhållanden”

 1. “- När man är en kille som han, världens bäste idrottare, då måste man tänka sig för innan man gör saker och inte bara “Just do it”, som Nike säger, säger Parnevik till Golf Channel med hänvisning till Woods sponsors slogan.”
  Golf är ju ingen riktig idrott, det är som promenad med en uppochnedvänd käpp….eller?

  • Uppenbarligen tar sig golfkillarna på mycket stort allvar, i alla fall. Å andra sidan vann Helena Jonsson SvD:s bragdguld efter en fenomenal prestation i en sport femton människor tittar på, så det är nog bättre att vara bra i en icke-idrott med fans än vice-versa. 🙂

 2. Men vilken krutkvinna ändå! Att ge sig efter karlsloken med en järntrea (gör säkert lika ont som en driver) visar att det är ruter i damen! Någon att beundra!!

  • Jag håller med! Bra reklam för Sverige: snygga kvinnor som bankar s***en ur dig om du beter dig som ett svin. 😛

 3. Curt: Och om vi tänker oss ett förhållande där hon(!) är ottrogen så är det självfallet lika ok för karl’n att klå upp henne så hon håller sig sin plats eller?

  Hur är det man brukar säga: “Koppla på hjärnan innan…”

 4. Nu krävs det nationell samling för att stödja kvinnors våld mot män. Det är bara att puckla på honom. Våld är alltid berättigat om kvinnor slår män 😉

 5. “There’s an Elephant in this room, but nobody wants to see it.”

  Den uppenbart delikata knorren, som vi i pk-Sverige inte vill låtsas om, är givetvis att de är ett “inter-racial couple”, som man uttrycker det i USA. En svart man från enkla förhållanden som lyckats, vill ofta omge sig med vita kvinnor, amerikanska medier älskar att rulla sig i sånt.

 6. Haha, gjorde Elin det?? Coolt, då älskar hon honom fortfarande – härligt!!
  Och han gillar säkert att hon visar lite känslor. Det är alltid ett plus.

  För övrigt anser jag apropå förhållandesnacket här:
  ATT DET ÄR ETT PROBLEM ATT VARA GIFT OM EN MAN HAR OÄNDLIGT MED PENGAR.
  Det vet ju alla att snygga damer flockas till killar med pengar.
  Tiger gör ju knappast fel om han tar för sig lite, fler blir ju glada!!!

  Tiger borde skaffa sig ett Harem, det är enda lösningen!

 7. Tror inte att svenskar är rätt folk att bedöma Tigers agerande, trots den svenska Elin! Folk som otrohet ser och gör som vardags mat i det landet där skilsmässor håller världsrekord måttet, kan knappast ge råd till någon även om han heter Tiger!
  Annars, framstår man som riktig hycklare i tron att det som vi gör är ändå inte detsamma som hände på andra sidan jordklotet!

 8. Bra skrivet blogginlägg, kan inte annat än instämma.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s