Offentliga sektorns skandaler

Det är ofta mycket tjafs om skandaler i det privata näringslivet i media. En chef får ett par miljoner extra i lön, och någon ska torteras till döds. Ett företag skattefifflar och går i konkurs, och på grund av det måste alla företag givetvis vara onda bovar som förtjänar hårdgranskning, statlig kontroll, och två minuters hat i media. Detta är ju gulligt, men det är att sila mygg och svälja elefanter, för samtidigt som vi fokuserar på ett par rötägg i privata sektorn som sabbar för sina egna företag (som du inte behöver köpa från!), så stjäl den offentliga sektorns pampar miljarder av våra pengar.

De två senaste exempel på bluffar som kostat samhället miljarder är vaccineringen mot svininfluensan och klimathotet. Klimathotet sägs vara värre än krig, brott, arbetslöshet och allt annat, och det är dessutom vårt fel. Genom miljarder i skatter som går direkt till miljökonsulter, politiker, och klimatforskare, samt eko-bolag som drivs av högljudda eko-aktivister som Al Gore (på väg att bli världens första eko-miljardär), så tar man pengar från de som förtjänat dem och ger till lögnare i ett gigantiskt pyramidspel. Detta har uppdagats senast i “Climategate“, där massvis med e-post från klimatforskare visar på systematisk förfalskning av data, systematisk utmobbning av kritiker, samt övertagande av journaler så att “peer-review” innebär att dina åsiktsfränder instämmer i vad du tycker. Karin Bojs, journalisten som endast är anställd på grund av klimathotet, tystar givetvis ner skandalen. Istället är det bra om vi i socialistisk anda ger bort våra patent. Hon, precis som alla andra som lever på skrämselpropaganda, har mycket att förlora när det visar sig att allt var en bluff.

Det andra exemplet är svininfluensen. Det är tråkigt att folk dör, men betydligt färre dör i svininfluensan än av den vanliga influensan, eller ens av cykelolyckor. Ändå ska miljard efter miljard pumps in för att folk ska få vaccin som alldeles för ofta ger smärtsamma bieffekter. Varför? En artikel uppdagar att FN, som fått än mer pengar och makt tack vare detta “hot”, samarbetar nära med läkemedelsföretagen inte bara för att hitta botemedel, utan för att bestämma hur stort hotet är, vad som behöver göras, och så vidare. Om du driver ett läkemedelsföretag, kommer du någonsin gå ut och säga att det är inget vidare hot, ni behöver inte köpa produkter av oss för oändliga miljarder så vida ni inte tillhör riskgrupper? Aldrig, ni hade fått sparken på fyra minuter!

Personligen tycker jag inte det är rätt att politiker tar våra pengar och vår frihet för att bluffmakare med rätt kontakter och skickliga lobbyister ska bli svinrika.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on November 30, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s