Staten har inte rätt att dela på äldre par

Många tror att det här med godhet är väldigt enkel: Ge en stor del av det du tjänar till staten, så tar staten hand om både dig och alla andra. Livet blir lyckligt!

Som verkligheten bevisat är det inte så lätt. Höga transaktionskostnader leder till miljarder borta i byråkrati, avsaknad på konkurrens leder till dålig effektivitet, och politiker utan kompetens som fattar de viktiga besluten leder till misär. Än värre, det finns ingen “pott” från de pengar man betalar in i skatt som garanterat går till exempelvis din äldrevård, och att spara privat utöver de gigantiska skatter man betalar in är något endast de mycket rika har råd med. Slutresultatet är en äldrevård där många har det sämre än fångar på våra anstalter.

Folkpartiet har kommit med ett mycket bra förslag där äldre par ska få fortsätta bo ihop även i äldreomsorgen. För mig är det en självklar rättighet, men uppenbarligen inte i Sverige. Tyvärr visar sig socialismens fula tryne redan i kommentarsfältet. “Cuula” skriver:

Så länge det finns andra sjuka som inte får plats kan man naturligtvis inte låta friska ta upp dessa platser. Sedan är det väl inget som förbjuder att gamla bor ihop men tycker inte det är rimligt att det sker på det allmännas bekostnad, i såfall får man ta skäligt betalt för den friska personens plats på pensionatet. Annars uppstår ju en orättvisa att par får två platser för en sjuk, medan även ensamstående via skattsedeln får betala pensionatsvistelsen åt en frisk person utan att kunna ta del av motsvarande förmån.

Här ser man socialismens ondska i sin helhet. Först så tvingar man in enorma summor från de som jobbar till det “allmänna”. Sedan bestämmer man, enligt diffusa principer, vem som ska få. Och om folk inte är nöjda med det, ja då får de betala ur egen ficka. Det är lite som om någon med hot om våld tvingar dig på 4000 spänn för att köpa indisk mat till hela klassen, men skiter i att du är allergisk mot curry. Men hallå, du fick ju också mat, så sluta klaga!

Advertisements

~ by Escaping Perdition on November 20, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s