USA kan verkligen aldrig göra rätt..

Alexander Skarsgård är en upprörd man. Han är lång, blond, vältränad och snygg. En duktig skådis. Han tjänar svinmycket pengar, har tjejer som slänger sig efter honom, och spås en lysande framtid inom nöjesbranschen.

Trots detta kan inte Alex undvika att snacka skit om landet där han jobbar, mer eller mindre bor, och som gjort honom såväl rik som känd. I USA, enligt Alex, är det “de stora företagen” som styr. Detta är ju då hemskt och dåligt och fel. Staten är det väl som ska styra istället, antar jag?

Jag blir personligen väldigt trött på dessa bortskämda, nollställda skådisar som lever i sin egen värld. De babblar om socialismens meriter samtidigt som de lever liv av vulgär lyx. Kanske borde Alex lämna sin bubbla innan han snackar politik. Och om han tycker så illa om kapitalism och företag, är han mer än välkommen att donera alla sina pengar till mig, mina grannar, och deras söta hund.

Tycker för övrigt att DN:s journalist summerade det bäst, förmodligen ofrivilligt:

“Och så inleds en kvarts utläggning, med inlevelse och gester.”

Advertisements

~ by Escaping Perdition on November 18, 2009.

3 Responses to “USA kan verkligen aldrig göra rätt..”

  1. Instämmer till fullo med bloggens åsikter i den här frågan.

  2. Jag kan hålla med om att det är ett definitivt hyckleri. Själv har jag bott i Kalifornien och haft en mindre trevlig upplevelse. Jag tjänade bra och drevs framåt av det men efter två år var jag tvungen att bryta upp pga den destruktiva livsstilen och det destruktiva, hycklande samhället.

    Så både Alexander och Dolph – jag kan förstå dem. Dolph särsklt, eftersom det kanske skulle vara det ideala – jobba i Kalifornien och bo i Europa.

    Jag har dock bott även i Kansas, där hade jag inte samma negativa upplevelse. Det är inte bra att generalisera om USA som är ett mycket brokigt land.

    • The Left Coast är ju inte direkt USA:s bästa sida, det har du helt rätt i. Jag tror man får ett bättre bemötande inåt landet där folk är lite mer avslappnade och mindre ytliga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s