Mörda, våldta och slipp fängelse!

Sveriges rättsystem har inget gemensamt med det allmänna rättsmedvetandet. Skapat av socialistiska krimonologer och socialdemokratiska yrkespolitiker som aldrig varit i kontakt med verkligheten, det syftar endast till att tycka synd om samhällets avskum. Offer ignoreras medan det daltas och pysslas med diverse monster som aldrig borde få se solen igen. Terapisamtal varvas med bidrag som varvas med socialtanter som varvas med permissioner i det fria som varvas med gym som varvas med studier i juridik. Än värre, när diverse onda brottslingar släpps ut efter månader eller max ett par år och begår nya brott, vilken domare, vilken försvarsadvokat, vilken nämndeman, eller vilken politiker tar ansvar för att vi vanliga medborgare blir försökskaniner?

Samtidigt som straffliberaler blir feta på att gråta krokodiltårar för brottslingar ligger otaliga offer och antingen ruttnar i gravar 60 år för tidigt, eller så lider de av mardrömmar och psykiska men resten av livet. Och ni har väl alla sett hur journalister ställer frågan “Hur mår han?” till försvarsadvokaten, som om någon förutom en moraliskt korrupt galning bryr sig om hur en mördare mår!

Sveriges rättsystem måste förändras. En bra början är att alla som mördar döms lika oavsett ålder. 4 års mysiga samtal i terapisoffan är inte ett rättvist straff för att våldta och mörda en flicka. En annan är att se till att livstid för mord verkligen blir livstid, till skillnad från att räkna i hundår som vi gör idag. En tredje är att pedofiler och våldtäktsmän kastreras. Därefter kan vi börja prata om rättvisa.

Jag tror detta är något som alla från lagerabetare till banktjänstemän kan komma överrens om. Tyvärr verkar det som om våra politiker, oavsett parti, istället väljer att lyssna på vissa akademiker och kulturarbetare från extremvänstern. Och ärligt talat.. efter 40 års experimenterande med rättsystemet i radikal riktning utan en minskad brottslighet, är det inte dags att ändra kurs?

Advertisements

~ by Escaping Perdition on November 4, 2009.

16 Responses to “Mörda, våldta och slipp fängelse!”

 1. Du måste verkligen gilla att betala skatt! En intagen i anstalt kostar 1200:- till 5000:-/dygn beroende på säkerhetsnivå.

  • Med tanke på hur mycket skatt vi alla betalar så borde rejäla straff för de värsta av de värsta finnas med. Jag trodde Sverige var “all inclusive”?

 2. Mörda och våldta någon är väl inte så farligt. Vi får ju faktiskt tänka på att killen var påverkad av alkohol och hasch också – så han visste inte vad han gjorde. Just watch when det svenska rättsväsendet dömer honom till 4 månader i ungdomsvård med Playstation and Blu-Ray filmer.

 3. Så sant som det är sagt. Det här är vad jag påtalat i många år, men vilken politiker i detta land har ryggrad nog att ta tag i problemet. Om inte fängelsevistelsen är avskräckande nog, eller den intagne blir en bättre människa, så skall vi vanliga människor i alla fall besparas det elände dessa individer ställer till med.

 4. Min första tanke när jag läser om sjuka händelser som denna är att ajg håller med dig till 100%. Kastrera och lås in kräken på livstid – de förtjänar inget mindre. Nackskott direkt hade inte varit fel.

  …men när det förta hatet har lagt sig så inser jag att högre straff faktiskt inte leder till färre brott. Jag tvivlar på att tanken på X antal år i fängelse hade gjort någon skillnad när det gäller hur killen agerade.

  Tvivlar på att man mår speciellt bra av att bli känd av alla på stan och ens familj som “killen som mördade hon tjejen”. Att dras med mordet under resten av livet lär inte heller vara så kul. Sure, fängelsestraff på livstid kanske hade känts tillfredställande, men det hade varket gett oss tillbaka flickan, varit ekonomiskt positivt för samhället eller gett killen ett bättre liv.

  • Det är intressant det du skriver, men faktum är att hårdare straff faktiskt just leder till strängare straff. Efter införande av exempelvis “3 Strikes” i Kalifornien där grova våldsbrottslingar får permanent livstid efter 3e våldsbrottet ledde till att antalet mord minskade med 58%. I Sverige begår 10% av brottslingarna 80% av brotten. Tänk vad mycket säkrare vi alla skulle vara om denna lilla, extremt våldsamma minoritet låstes in permanent. Det skulle förmodligen vara ganska skönt för dem med, egentligen.

 5. Vad är ett lämpligt straff egentligen?

  Denna fråga har inget enkelt svar, oavsett om man står för ytterligheter på bägge kanter. Gemene man vill ha ett system där fängelse straffet motsvarar brottets grymhet/omständigheter.

  Det enda man kan konstatera i dag är att Sverige har ganska liberala straff i motsvarighet till brottet, i jämförelse med andra västdemokratier. Många medborgare vill ha en skärpning rent generellt på denna punkt.

  Vi kanske ska ha en folkomröstning angående strafflängder? Personligen tror jag att inom 10-20 år så kommer vi att ha en hårdare linje angående just detta p.g.a. folkets vilja.

 6. “Det är intressant det du skriver, men faktum är att hårdare straff faktiskt just leder till strängare straff”.

  Jag kan inte säga emot dig på den punkten.

 7. Rättsråttan: Det är ju inte så att det _måste_ kosta upp till 5000 kr/dygn att hålla kriminella inlåsta. Det finns rymningssäkra fängelser i Ryssland och Sydamerika också. Vad tror du dygnskostnaden är där? Visst komforten är kanske inte densamma, men om man begår brott för komfortens skull så ska man kanske se sig om efter ett annat yrke..

  schack: “…men när det förta hatet har lagt sig så inser jag att högre straff faktiskt inte leder till färre brott.”

  Det är just vad förnekarna av det egna ansvaret vill att vi ska tro. Därför upprepas lögnen gång på gång som om den vore en självklarhet som aldrig behöver bevisas. Hur någon som sitter inspärrad på livstid ska kunna begå brott mot personer utanför fängelset nämns aldrig.

  “Sure, fängelsestraff på livstid kanske hade känts tillfredställande, men det hade varket gett oss tillbaka flickan, varit ekonomiskt positivt för samhället eller gett killen ett bättre liv.”

  Å andra sidan är straffens syfte att avskräcka från brott och ge rättvisa och “tillfredsställelse” till brottsoffret eller dess anhöriga snarare än att ge gärningsmannen ett bättre liv. Om gärningsmannen ville ha ett bättre liv så hade han kunnat låta bli att begå brott från början, eller hur?

 8. Det är bättre att mörda och vålta än att begå skattebrott i sverige i alla fall. Det har jag själv surt fått erfara. Jag smög undan en dryg halvmiljon för några år sedan, och när hela rättsprocessen var klar så insåg vi att det hade varit bättre för mig både personligt och ekonomiskt, om jag hade nöjt mig med att våldta en 5-åring istället.

 9. ÄJust stärngare straff man inför, desto svårare gör man det för brottsoffren under pågående brott. Om en person riskerar livstid för ett snatteri så är han motiverad att mörda DIG för att komma undan. Själv tänker jag inte låta samhället göra det lönsamt att döda mig för en Snickers… Ni som vill leva så kan flytta till ryssland och sydamerika, där är fängelsena säkra och folk blir mördade för småbrott, helt enkelt bara på grund av att brottslingen vill slippa orimliga påföljder för brott som i de länderna ibland är livsnödvändiga eftersom enda valet utöver det är svält.

  • Är du seriös eller är det där ett exempel på sylvass ironi över svenskt rättssystem? För ingen sund människa kan väl ändå tro att det blir “bättre” för offer bara för att straffen blir mildare? Tror du seriöst att en våldtäktsman tänker “oj, jag får bara 2 år, så jag ska använda kondom, glidmedel, och lite extra mysiga kramar så att offret har det mindre jobbigt?”

   Om den teorin var sann, så skulle det svenska systemet med världens kortaste straff inte ha några grova våldtäkter eller brutala rån eller sadistiska mord. Men hoppsan hejsan, det har vi minsann. Kanske är det just så att folk som är rubbade nog att skada sina medmänniskor är störda nog att skita blankt i påföljder? I så fall är det enda vettiga att låsa in dem så att de inte kan göra mer skada på oskyldiga.

   Jag och många andra är trötta på att leva som försökskaniner för socialistiska rehabiliteringsidéer som aldrig fungerar. Vem fan ska ta ansvar när ytterligare en återfallsbrottsling skadar en oskydlig? Du?

  • En annan sak jag tänkt på.. för det första är varken straffen, domstolarna, eller fängelserna i Sydamerika eller Ryssland rättssäkra, så ditt argument faller ganska hårt. Vill du ha ett bra exempel så ta Japan, som har lägre brottslighet än vad vi har trots femton gånger fler människor på mindre yta.

   Men det verkligen sjuka i ditt argument, bortom sakfelen, är att du precis lyckats jämställa ett mord där offret likaså blev våldtagen och misshandlad med SNATTERI!!! Är du fullständigt från vettet?

 10. Hade det varit min dotter hade jag dödat den jäveln utan minsta tvekan och utan funderingar över konsekvenserna för min egen del. Och ja, det hade varit mord och jag hade därefter gladeligen anmält mig själv och tagit mitt straff (vilket inte blivit några ynka 3 år).

 11. Gringo, så vad du säger är att om din dotter blir våldtagen så är du redo att lämna henne ensam i 3 år när hon behöver dig som bäst, för att du vill njuta av att på egen hand kunna straffa den som gjort det eftersom samhällets straff inte var tillräckligt givande för din del… Det enda din dotter kommer se är en frånvarande förälder som valde att fokusera på våldtäktsmannen och sitt efterförljande straff hellre än att vara med sin dotter under 3 års tid…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s