Alla stör sig på något

Det är ett faktum att alla stör sig på något. Många stör sig på nazism, medan vissa träffas i källarlokaler för att skrika rashat. Många stör sig på kommunism, medan andra stolt propagerar för det med upplopp och våld. Många stör sig på socialism, medan många svär vid hur bra det är att någon annan betalar deras räkningar. Andra stör sig på Islam, andra vill införa Sharia här i landet. Och vissa vill göra en 150 miljoner dollars film om Muhammed, där han inte ens får finnas med på bild! Socialkonservativa mot socialliberala och ekonomiskt liberala mot planekonomiska socialister är väl de två stora motpolerna i vårt samhälle. Och det finns tusen andra motkonstellationer, jag nämnde bara några få.

Det som verkar störa just vänstern allra mest är dock kristendomen. Den måste stoppas och förbjudas på alla platser där det är möjligt, för den kan vara stötande för “icke-kristna”. Senast ska kors bannlysas i alla skolor i Europa, eftersom de kan vara stötande för en finländare som valt att flytta till Italien. Personligen tycker jag det är ganska svinigt att flytta till ett annat land, och sedan stämma landet för att det inte passar in på ens egna värderingar. Jag är bara glad att Soile Lautsi inte flyttade till Sverige. Men den större frågan här är varför det är just religion som ska bannlysas från klassrummen när ideologier tillåts härja fritt? Socialism är ju på många sätt en gudlös religion med hundratals miljoner människoliv på sitt samvete. Den baseras inte på någon vetenskap, men hävdar ändå med blindo att alla har rätt till andras saker. Har rätt med vilken motivation? Ren, skär tyckande tro som skulle få valfri katolik att rodna.

I den svenska skolan ser vi många exempel på detta tänk i vad som ska läras ut till våra barn. “Internationall solidaritet” ska läras ut. Och

“Skolan skall aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck i praktisk vardaglig handling.”

Vi vet alla att vi knappast har några “gemensamma” värderingar. Vad har en vänstersosse gemensamt med en högermoderat? Om kors ska bannlysas per automatik från alla skolor, så tycker jag vi kan göra detsamma med ideologier. Och om vi, likt EU, måste välja fram just en, så tycker jag vi kan börja med att ta bort socialismen.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on November 4, 2009.

One Response to “Alla stör sig på något”

  1. Du har ju helt jävla rätt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s