Michael Moores fans är det synd om

Michael Moore är en man som blivit fet på andras dumhet. Han slänger ur sig att systemet som gett folk electricitet, kylskåp, bilar, TV, mediciner, bussar, flygplan, stekpannor, shoppingcenter och solsemestrar från vinterkylan är källan till allt ont. Men vi med något annat än luft mellan öronen vet att det är företagare, hårt arbete, och idéer vi har att tacka för vår goda livskvalitet, inte en massa snyltande politiker med planekonomisk regleringsmani. Till och med de parasiter som sitter hemma och vältrar sig i bidragspengar får bara dessa pengar för att andra byggt upp dem inom kapitalismen.

Jag tror inte Moore själv är korkad nog att avskaffa det som gjort att vi lever dubbelt så länge och hundra gånger så bra som för hundra år sedan. Jag tror inte han vill återvända till Nazismen eller Kommunismens folkmord och statlig nekrokrati. Vad jag vet är att Moore tyvärr är smart nog att förstå att det finns en massa “nyttiga idioter” som mer än gärna vill att någon annan ska leda dem rakt in i fördärvet, och att de är villiga att köpa många biobiljetter på vägen dit.

Detta är nog vad den gode Herr Moore tycker om sina fans. “Losers.”

Advertisements

~ by Escaping Perdition on October 29, 2009.

4 Responses to “Michael Moores fans är det synd om”

 1. Människors livskvalité har alltid ökat med tiden, det är teknologins framsteg som skapar detta. Att tillskriva kapitalismen ökningen av livskvalité som skett är bara naivt.

  “elektricitet, flygplan, kylskåp, bilar, TV, mediciner, bussar, stekpannor, shoppingcenter och solsemestrar”

  Alla dessa skapades HELT UTAN finansiell vinning som motiv (förutom shoppingcenter och solsemester).

  • “Fail” är ett ganska passande namn, tycker jag.

   Vem tror du skapar teknologi? Gud? Göran Persson? Fredrik Reinfeldt? Marx, kanske? LO förbundets riksmöten?

   Nej. De som skapar teknologi, utvecklar den, gör den användbar och praktisk för vanliga människor är de företagare, uppfinnare, och entreprenörer som Moore vill förslava i statliga bojor. De enda projekt planekonomiska stater verkar klara av, vare sig staten är katolsk, kommunistisk, eller fascistisk, är stora kyrkor, stora kanoner, och stora raketer.

 2. De som säljer teknologi är företag, men det är inte samma sak som att utveckla den. Det enda företag gör att att göra mindre förändringar av teknologi och hitta på tillämpningar av den.

  De som SKAPAR teknologi är forskare, akademiker och vanliga människor som endast drivs av nyfikenhet.

  Sen att du antar att jag förespråkar “planekonomiska stater”, det ända jag försökte få dig att inse att allt gott du tillskriver kapitalismen inte beror på det kapitalistiska systemet.

  Sen att du inte gillar Moore bryr jag mig inte om, men du framstår snarast som fanatisk i ditt försvarande av kapitalismen.

  Don’t drink the kool-aid..

  • Fel. Företag kan inte sälja teknologi de inte utvecklat pga patentlagar, så till vida det inte är riktigt gammal teknologi eller commodities. Forskare, tekniker, och uppfinnare anställs och/eller sponsras av företag. Och de som får pengar av staten… ja.. var i hela fridens namn tror du egentligen staten får pengar att sponsra med? Magi? Gud? Tryckpressen?

   Dessa “vanliga människor” du nämner är just det, vanliga människor. Individer. Individer som i ett marknadsekonomiskt samhälle har friheten att satsa på vad de själva vill, inte vad politiker eller kollektivet säger till dem att de måste göra det.

   Jag måste säga att jag är jävligt trött på allt detta silande av mygg och sväljande av elefanter. Om man försvarar systemet som gett oss alla välfärd, mediciner, och god livskvalitet, ja då är man en fanatiker. Men om man som Moore helt öppet förespråkar att bura in folk och att all produktion ska “demokratiskt” styras av kollektivet, dvs kommunistisk planekonomi, ja då är det helt OKAY enligt hans blinda följeslagare.

   Helt sjukt.

   Du kan ju ta och sitta på ett LO möte hur många timmar du vill i Moores drömsamhälle, och komma fram till att det behövs en ny uppfinning och trettio tusen nya jobb, men inte fan kommer de existera bara för att ni röstade om det. Då får man snällt gå med mössan i handen till en entreprenör eller skapare och be om att få det gjort, eller varför inte bara hota som man gjorde i Sovjet? Brain drain och död ekonomi följer. Men i alla fall fick Moore ett par till sålda biobiljetter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s