Jan Guillou är dubbelmoralen själv

Det värsta som finns är hycklare, och det är kanske därför så många har svårt för dagens vänster. Rödvinsvänstern sitter på feta arv och babblar sedan om solidaritet och behovet av statlig kontroll för att jämna ut inkomster, dock ej deras. Socialdemokratiska och socialistiska politiker tjänar två-tre-fyra-fem gånger så mycket som en arbetare i månaden utan att egentligen göra något, men skriker högljutt om att högern raserar landet. Vilken höger? Den halva av befolkningen som anställde dig och betalar dina skatter, och nästan alltid tjänar mindre än en sossepolitiker? Lars Ohly skickar sin dotter till friskola, men vill förbjuda dig att skicka din, det är också en höjdare!

Men värst av alla dessa hycklare är kulturvänstern. Ni vet, de som av någon oförklarlig anledning får spaltmeter i våra tidningar där de vräker ur sig ren politisk propaganda under täckmanteln att kommunism är kultur. Det är ju ingen hemlighet att den politiska termometern på kulturredaktionerna varierar mellan en varm socialdemokrati på sommaren och en iskall kommunism på vintern. Oavsett var på skalan de placerar sig så har de dock en sak gemensamt som de alltid kan enas kring: Att USA är djävulen.

Per Gudmundson skriver en utmärkt ledare där han visar upp hur Guillou på lösa grunder attackerar CIA, samtidigt som han själv ligger och kramas med KGB i vattensängen på ryska ambassaden. Han ljuger kameran rätt upp i ansiktet som någon slags känslokall sociopat och hävdar att han minsann inte vet något om KGB. Sjukt!

Egentligen tror jag att man enkelt kan förhålla sig till politiska ideologier och dess mer eller mindre rabiata anhängare genom att se vad de tycker om USA, för det ter sig nästan oundvikligen som om de allra mest fasansfulla inriktningar ser just USA som fienden. Nazismen, Kommunismen, Maoismen, Stalinismen, Islamismen, Kejserliga Japan, och ett dussintal till av de värsta av de värsta ser jänkarna som fiende #1. Jan Guillou, självutnämnd Maoist med tiotals miljoner liv på sitt samvete, är säkert stolt över sitt sällskap.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on October 27, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s