Landet utan moral

Jag läste precis att domen fallit angående svinen som kallblodigt mördade en tonårsflicka på grund av något löjligt svartsjukedrama. Domen? 20 månaders gull och psykiatrisk ungdomsvård med Playstation och extra stöd.

Det är fanimej helt sjukt. Men vad det inte är, det är förvånande.

Sverige är landet där offret är mindre värt än brottslingen.

Sverige är landet där feministporr får statliga bidrag medan studenter som får cancer i magen inte får pengar från försäkringskassan.

Sverige är landet där gruppvåldäkt och mord ofta straffas lindrigare än skattebrott.

Ärligt talat, vad är det för omänskliga politiker som sitter hemma, gnuggar händerna, och stolt proklamerar att detta rättssystem de byggt upp är rättvist? Vilka är det som kan lovorda 20 månaders “vård” för att kallblodigt slakta en människa?

Och än viktigare.. vad händer om dessa 20 månaders vård inte är tillräckliga? Vad händer om det visar sig att svinen i fråga inte blir “bättre”, utan begår fler brott? Vilken politiker, vilken nämndeman (också politiker), och vilken domare (politiskt utnämnd) tänker ta ansvar då?

Ingen. Inte en djävel.

Och som ytterligare en spottloska i ansiktet på offret så nämns hennes namn, medan monstren som tog hennes liv förblir tryggt anonyma under medias beskyddande arm.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on October 26, 2009.

9 Responses to “Landet utan moral”

 1. Vældigt konstigt…man brukar ju vara så pigg med att hænga ut gærningsnamn i andra sammanhang men nu pløtsligt så ska “integriteten beskyddas”, eller?

  Sjukt ær vad det ær iallafall.

 2. Håller med dig i allt. Man blir så trött på detta gullande me allt hit och dit i det här patetiska landet..!

 3. Roligt att notera är att domen mot PirateBay i tingsrätten var betydligt hårdare.

 4. Det är någonting som är åt helvete fel med det svenska rättsväsendet. Man blir förbannad.

  1 år och 8 månaders ungdoms”vård” är ingenting. Hur tänker man? Är den mördade flickans liv ingenting värt alls? Hon kanske hade 70 år kvar att leva. Ett helt liv som dessa mördare har tagit sig friheten till att avsluta, men mördarna själva bara blir av med 20 månader. Är det rättvisa?

  Om mördarna är mogna nog att ta livet av en annan människa så är dom också mogna att ta ansvar för sina handlingar.

  Jag skäms. Det finns ingen rättvisa i Sverige. Detta måste vara som ett slag i ansiktet på flickans föräldrar och anhöriga.

 5. Det finns mycket information på nätet, t.ex. på flashback…
  https://www.flashback.info/showthread.php?t=932561

 6. Fy , man spyr över sveriges system .överlagt mord och några månader i fängelse. tänk om nån idiot skulle rekrytera en arme med en massa svenska 15 åringar som skulle kunna döda varenda nämdeman o domare och hälften av sveriges rikdag.ja det säger sig självt att det lockar ju till mord när straffen inte är straff . Asen borde ha hängts och hela tillställningen visats på bästa sändningstid på svt.

 7. Undersök vad pojken och hans föräldrar gör. Rättsrötan går ju så långt att Claes Borgström kunde hävda att egentligen var hans flickvän mördaren. Vidare sade han att offret egentligen själv bar skulden eftersom det fanns på platsen. Borgström är en äkta vinkeladvokat och borde synas i sömmarna. Att rätten går på sånt visar dekadensen i Sverige.

 8. Fy faen, jeg blir forbanna, har ikke ord…..Disse to ungdommene fikk bare 1 år og 8 måneders “straff” for mordet på Therese. “Dommen” er et hardt slag i ansiktet på Thereses familie. Hvem er det som blir dømt i dette tilfellet? Jo, Thereses familie isåfall!! Når 1 år og 8 månerder er gått, er de frie mennesker, mens Thereses familie må straffes for resten av livet. Hele det jævla rettsvesenet i Sverige er en stor vits, på lik linje med Norge. Fildelere blir praktisk talt straffet hardere enn tilfellet sturebymordet.

 9. Dock finns det väl logik i vansinnet, tills nyligen var normalstraffet för mord 10 års fängelse om en person är över 21 år. Per automatik dras 1/3-del av straffet bort således blir 6 år kvar.
  20 månader som 15 åringarna fått är netto straff ( sorry vård), någon reduktion av ungdomsvård sker inte.
  Tror dock att hovrätten kommer att förlänga vårdtiden max kan kan de få 4 år netto.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s