Dödsstraff är ibland berättigat

I Sverige är ämnet dödsstraff tabu. Eller snarare så är det tabu att säga att man stödjer det, trots att vissa opinionsundersökningar visar att så många som var tredje svensk anser det en god idé, och att siffran är den dubbla i Storbritannien. Vad som däremot alltid är ett populärt sätt att få “cred” hos de så kallade intellektuella är att skriva en artikel eller mummla över kaffet om hur hemskt USA är och hur barbariskt det är att de avrättar mördare. Samtidigt sitter vi här hemma och ger pedofiler lön, tv, gym, utomhuspromenader, egna rum, och ett eller kanske två års lyxfängelse med helgerna fria. Man kan fråga vem det är som ska skämmas, egentligen!

Personligen tycker jag att Obama (tro det eller ej!) yttrade sig väl angående dödsstraffet. Det kanske eller kanske inte avskräcker. Men i de fall när samhällets avsky mot de allra värsta brotten måste få ett utlopp, så är dödsstraff det enda moraliskt riktiga.

But he supports capital punishment in cases “so heinous, so beyond the pale, that the community is justified in expressing the full measure of its outrage by meting out the ultimate punishment.”

Att kategoriskt säga nej till detta är ett hån mot såväl moral som brottsoffer.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on October 14, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s