Varför intervjua en vänsterextrem föredetting?

Vet ni vem Cindy Sheehan är? Jag menar, utöver vad mer eller mindre vänstervridna svenska journalister skriver i sina artiklar.

Sheehan är en kvinna vars enda seriösa arbete har varit som katolsk aktivist som hjärntvättade unga barn. När hennes äldsta son dog efter heroisk tjänstgöring i Irak så flippade hon och började anklaga allt och alla med hjälp av gällt hat och bisarra påhopp. Hennes galenskap gjorde att hennes äktenskap föll sönder och samman. Hennes make och tre andra barn har offentligt tagit avstånd från henne.

Från att till en början vara endast en fredsaktivist, som för övrigt fick träffa förra amerikanska presidenten, så blev Sheehan gradvis mer och mer extrem, vilket som sagt ledde till att hennes äktenskap kollapsade. Hon började attackera hela USA:s konservativa halva av befolkningen. Hon hävdade att regeringen låg bakom en konspiration att kriga utan anledning. Hon skrev brev där hon pekar ut Israel som boven i dramat. Hon blev mer och mer galen, och still slut så gjorde hon stora framträdanden till stöd för exempelvis australiensiska muslimen och terroristen David Hicks. Hon har till och med lämnat demokraterna för att de är för långt åt höger (!), och öppet sagt att hon föredrar Venezuelas kommunistdiktator Hugo Chavez över USA. Landsförrädare, galning, dålig mor, och en person i desperat behov av vård och omsorg, inte massmedial uppmärksamhet.

SvD gör Sheehan en björntjänst genom att ge henne mer utrymme för sina extrema åsikter och paranoida fantasier. Allt till höger om Chavez är fel, enligt Sheehan, som tar debatten till ett nytt lågvattenmärke genom att kort och gott kalla alla sina motståndare för “krigshetsare” och “rasister”.

Sheehan behöver lugn och ro, och en hel del psykologisk vård. Inte mer spaltmeter att spotta ur sig galenskap. Någon borde klappa henne på axeln och säga “Lilla gumman, det är okay. Andas djupt. Det kommer bli bra, om du bara lugnar ner dig.”

Jo, förresten, en till sak. Hon är numera också vegan. Go figure!

Advertisements

~ by Escaping Perdition on October 9, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s