Rättstat förvirrad med rättvisa?

Många vänsterdebattörer har värderingar som är kraftigt negativa för såväl Sverige som dess medborgare. Man vill kastrera industrin genom att stänga ner kärnkraften och göra såväl el som olja dyrare. Man vill föröda medelklassen genom massiv expansion av finanspolitiken som kommer leda till enorm inflation och devalvering av vartenda sparkonto. Man vill knäcka våra företag genom regleringar, skatter, och utsugning.

Men vet ni vad som är värst av allt? Vad som verkligen visar deras sanna färger? Det är deras syn på kriminalpolitik. De nämner aldrig offren, de befattar sig inte med rättvisa, de ignorerar lidande och smärta. I deras ögon är det enda viktiga att brottslingar behandlas väl, att de får stöd och vård och pengar och TV och Internet och egna rum och god mat och fina gym och massa motion och frisk luft och permission att smita iväg och supa skallen av sig på krogen med DINA pengar.

Det riktigt sjuka är att ingen vanlig, arbetande sosse jag träffat tycker dessa värderingar kring kriminalpolitiken är bra. Men deras ledare gör det. Å andra sidan är det samma sak för borgerliga väljare. Jag respekterar kristdemokraternas stöd för familjen. Men Peter Althin står för allt jag finner avskyvärt i politiken. Han är en HYCKLARE. Althin pratar om rättvisa, men det enda han bryr sig om är att de mördare och terrorister han skyddar får så korta straff som möjligt, eller slipper undan på en teknikalitet. Borde man ge en sådan människa makt? Knappast!

Vad jag finner mest tragikomiskt med alla vänsternissar som försvarar Althin och Ghezali är att de babblar om “rättssäkerhet”. Bara för en socialist krävs det att man tydliggör att man är för rättssäkerhet. För alla oss andra med vettiga åsikter är det självklart, något man tar för givet!

Sedan vet vi ju alla varför dessa fanatiker vrålar högljutt om “rättssäkerhet”. Det är för att de inte kan hantera en debatt om “rättvisa”.

En våldtäktsman får ett eller två års fängelse? Bara ett par procent av anmälningar leder till straff alls? Det är inte rättvist, men det är ju vad lagen säger. “Rättssäkert!” En far våldtar sin lille pojke upprepade gånger, blir frikänd eftersom han berättade att han drömde att han satte på sin fru. Rättvisa? Nej, men “rättssäkert!” Ingen kan ju veta om han drömde eller ej! En terrorist som har lika stor anknytning till Sverige som Osama bin Laden själv tas inte en gång, utan två, där det är som hetast i krigszonen, olagligt i landet. “Inte skyldig, inte skyldig, inte skyldig. Offer! USA ÄR ELAKA!!!!!11111”

Känner ni igen det? Rättssäkerhet används som en falsk manöver; det är ett slags rött skynke som man får tjuren att springa mot samtidigt som ett svärd sticks in i ryggen på en. ALLA vet att vi behöver stark rättssäkerhet, utom vänstern. Låt dem inte vinna debatten genom att välja terrängen.

Säg som det är: Det ni pratar om är inte rättssäkerhet herr Althin, herr bloggare, herr Socialist. Det ni pratar om är orättvisa. Att offra vår trygghet för att monster ska leva lyckliga.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on September 28, 2009.

2 Responses to “Rättstat förvirrad med rättvisa?”

 1. Ett rätt intressant sammanträffande att du skriver om detta i och med att jag blev knivrånad av tre araber på öppen gata i Bryssel i måndags; alltså samma dag som du skrev detta…
  Jag kan dock säga att polisen därstädes tog i med hårdhandskarna på ett sätt som våra svenska “poliser” hade gjort i byxan av:

  Efter att polisen kommit till brottsplatsen tog de en snabb rapport varpå jag fick sätta mig i polisbilen. Vi cirkulerade sedan runt kring kvarteren närmast brottsplatsen och stannade helt sonika vid ett sunkigt hus. Döm min överraskning när poliserna kliver ur bilen, som de ber mig stanna kvar i, och därefter tar på sig skyddsvästar och plockar fram tjänstevapnen innan de äntrar huset. Jag blir rätt orolig med tanke på situationen, eftersom kvarteret verkar riktigt dräggigt och det är sent på kvällen. Efter 10 minuter är poliserna fortfarande inne i huset men så anländer också en piketbuss och “kavalleriet” rycker in i huset med automatvapen. Strax därpå föser poliserna ut ett tjugotal araber / nordafrikaner, alla med händerna på huvudet. Jag får så order om att stiga ur bilen och försöka identifiera om någon av dessa herrar var med i rånargänget som gav sig på mig…
  Hade detta hänt i Sverige?! Aldrig! Här hade man skickat ut socialtanter på patrull till presumtiva gärningsmän och dialogpoliser till knarkarkvarten för att snällt fråga om de hade rånat en man på plats X vid klockan Y.
  Skönt att se att polisen utolands faktiskt fortfarande har stake till sskillnad från våra genusvetande köns- och etnicitetskvoterade pellejönsar här hemma.

  • Stackare, det låter inte direkt som en kul upplevelse. Vad var det för område du befann dig i när rånet skedde?

   Jag hade en vän som var där för ett par år sedan som var utsatt för något liknande på väg hem från en klubb. Individen i fråga var dock någorlunda berusad och ingen lyckades få tag i gärningsmännen som försvann ut i natten. EU-politiker + rånare….. trevlig stad, eller vad sägs?

   Iofs måste det erkännas att ingen gör Biff Tartar bättre än Belgarna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s