SvD anser konservativa värre än anarkister?

För ett tag sedan så retade SvD:s USA-bloggare Martin Gelin gallfeber på mig. Utan, tydligen, någon som helst kontroll av ansvarig utgivare slängde han ur sig hatisk kommentar efter hatisk kommentar om konservativa i USA. Ett parti som representerar 50% av landets befolkning ses som roten till att amerikaner framställs som idioter. En gullig liten plansch får alla Obamas högerkritiker att framstå som högljudda och schizofrena. Men värst av allt är givetvis hans långa monolog där fredliga demonstranter i alla åldrar beskrivs som obildade, arbetslösa, förtidspensionerade och hemmafruar. De är rasistiska konspirationsfanatiker som hatar invandrare.  De fattar inte vad som händer, och förtjänar att ignoreras. Och de är givetvis en symbol för att högern är på väg att dö. Martin Gelin har, i ett nötskall, spytt så mycket galla över varenda sympatisör till det republikanska partiet att om han använt halva sin rabiata ordarsenal mot Socialdemokraterna här hemma så hade han först fått sparken, och därefter blivit uthängd i varje tidning i en månad därefter.

Men faktum är att i sosse-landet Sverige så finns det bara två acceptabla ideologier i media: Socialism och Social-Liberalism. Även för en så kallad borgerlig skribent, om man nu kan låtsas att Gelin är det, så känns det mycket mer naturligt att se socialister som intellektuella jämlika, medan konservativa är några fula, främmande galningar i andra länder.

Orsaken att jag tar upp denna hatiska individ just nu är att vänstern, dvs socialisterna, än en gång varit ute och protesterat. Man har slagit sönder vad man haft möjlighet till, bråkat med polis, betett sig som svin. Givetvis är det en annan tonart här än den mot republikaner. Det finns ingen SvD journalist som säger att det är ett pack obildade, rasistiska, arbetslösa konspirationsnötter, ett sista bevis på att socialismen är död eller döende. Nej, istället påpekar man att bråket var “mindre än befarat“, och att demonstranterna var emot globalisering. Kort och gott. Man hävdar att det var “stökigt”, med underrubriken att polisen använde tårgas och gummikulor. Detta insinuerar givetvis att det var polisen som skapade oroligheterna. Dessutom låter “stökigt” ju inte så farligt, eller hur? För tillfället är mitt arbetsrum “stökigt”.

Så var är du nu, Gelin? Plötsligt är din så kallade USA-blogg väldigt tyst.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on September 25, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s