Hur Sossar Belönar Sossar

Man måste vara antingen obildad eller ointelligent för att inte se att hela det svenska så kallade “folkhemmet” går ut på att belöna sossar på bekostnad av alla andra. Det är ett resultat av socialdemokratiskt styre i närapå 70 av de senaste 80 åren. Och varje litet försök till ändring av detta de senaste tre åren av borgarna har lett till ramaskri och borgerlig reträtt.

Vi kan börja med försäkringskassan. Är du student eller praktikant på ett företag och blir sjuk, så kan du hälsa hem. Inga pengar, inget skydd. Dags att flytta hem till mamma och pappa tills du blir frisk, och sedan jobba i kassan på ICA. Tjänar du mer än 25,000 i månaden, dvs om du utbildat dig eller satsat på att komma någonstans i karriären, så försvinner varje extra krona du tjänar även om du skattar för dem.

Nästa steg att gynna sina egna trogna väljare är LAS, något som tas upp i en underbar artikel i DN. Det är en lag som lett till att vi har Europas högsta ungdomsarbetslöshet. Unga tas bara in på korta vikariat, förnyat varje månad eller varje halvår, och de kan när som helst kickas ut. De får sämre villkor och ibland ingen semester trots sitt arbete. Däremot betalar deras skatter sina kollegers semestrar. Än värre, när de väl anställs så är de först att få sparken. För självfallet är en 55-årig truckförare som aldrig tagit sig i kragen och gått vidare i lagerhierarkin mer effektiv än en ambitiös 20-åring, eller hur? Men vad som än händer så vågar ingen anställa, för när du väl har ett jobb så är det ditt, oavsett om du super, kommer sent, eller skiter i att vara effektiv. Och då, medan företaget betalar din rehabilitering och din slöhet, så drar man in fler ungdomar att exploatera tills dess att du vill komma tillbaka. Då får de sparken. Sosse-solidaritet!

Det roligaste av allt är att sossarna lyckats lura hela medelklassen och uppåt att det här handlar om “solidaritet” när det bara är ett gigantiskt spel för att sno och omfördela andras pengars. Det är knappast solidaritet, för skydden gäller inte de svagaste, dvs unga, nyanställda, studenter eller praktikanter.

För ärligt talat, vem gynnar alla dessa system, varav jag bara nämnt två nu?

Jo, sossar och sossar och sossar. De som tjänar mellan 15 000 och 25 000 i månaden, och suttit på samma jobb på samma arbetsplats i 20-30 år eller mer. Dvs socialtanter, socionomer, industriarbetare, truckförare, och dagisfröknar, varav ingen tagit sig vidare.

Fan för de fattiga, fan för medelklassen, fan för överklassen, men ge allt till väljarbasen. Sosse-solidaritet!

Advertisements

~ by Escaping Perdition on July 14, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s