Sanna Rayman Försvarar Friheten

Ett inlägg på svenska för en gångs skull. Passande. Sanna Rayman har skrivit ett knivskarpt inlägg i integrationsdebatten. Det finns egentligen inte så mycket att tillägga, utöver att vi behöver mer visionära ledare som kan artikulera behovet av frihet, möjligheter och hopp. Trots underbara människor och välvilja har Sverige fastnat i ett “Ge mig!”-samhälle, där man går hem klockan 4 från jobbet och lämnar arbetsdatorn kvar. Man ser en självklar rätt till gratis allt, samtidigt som unga människor som har potential att skapa det nästa Electrolux eller Ericsson får lära sig att hålla huvudet lågt, inte slita ihjäl sig och skaffa sig ett hyfsat jobb på 40 timmar i veckan. Än värre har denna attityd spridit sig till integrationspolitiken, där egna initiativ försvåras och man uppmuntras att se sig själv som ett offer istället för en potentiell ingenjör, egenföretagare  eller projektledare.

Vore det inte bättre om vi först sa till folk att ni kan bli vad ni vill, och sedan gjorde allt vi kunde för ta bort alla byråkratiska hinder i vägen för deras drömmar?

Rayman skriver:

Jag kan kanske känna lite grann ibland att vi behöver…ta bort Las, minska bidragsberoendet, sänka arbetsgivaravgifterna, ta flumskolan ur också SFI samt jobba på med validering av yrkeskunskaper inhämtade utomlands.

Bland annat.

Advertisements

~ by Escaping Perdition on April 10, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s